ЧЕМПІОНАТ З ГИРЬОВОГО СПОРТУ СЕРЕД СТУДЕНТІВ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ М.КИЄВА

13.02.2015

 

    13 лютого 2015 року  в спортивному комплексі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся чемпіонат з гирьового спорту серед студентів вищих навчальних закладів м. Києва. Змагання проводились за підтримки Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання МОН України та Федерації гирьового спорту України.
У змаганнях взяли участь понад п’ятдесят спортсменів з десяти столичних вишів. У напруженій боротьбі, яка продовжувалась майже до півночі, з великою перевагою вкотре перемогли студенти-медики НМУ імені О.О. Богомольця. На другому місці потужна команда Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка. На третю сходинку п’єдесталу пошани зійшли спортсмени Національного технічного університету України «КПІ».
В особистому заліку на особливу пошану заслуговують наші студенти, які стали чемпіонами та посіли призові місця у своїх вагових категоріях. А саме:  Андрій Шматко (медичний ф-т №3) – І місце; Віталій Мураш (медичний ф-т №4) – ІІ місце; Роман Єфименко (медичний ф-т №1) – І місце; Денис Хоруженко (медичний ф-т №2), Зеріпбай Егембердиєв (стомат ф-т) – ІІІ місце; Максим Привалов (медичний ф-т №1) – І місце; Олександр Ігнатенко (медичний ф-т №4) – ІІ місце; Роман Бердега (медичний ф-т №1) – І місце; Юлія Мазуренко (медичний ф-т №2) – ІІ місце; Юлія Линник (медичний ф-т №2) – І місце, Галина Дяченко (медичний ф-т №4) – І місце.
Особливо слід відмітити успіх тендітної дівчини Юлії Мазуренко, наполегливого Андрія Шматко та студента з Туркменії Зеріпбая Егембердиєва, які вперше у змаганнях виконали норматив 1-го спортивного розряду.
Одночасно відбулися змагання у ранзі чемпіонату м.Києва і Київської області серед колективів фізкультури. У цих змаганнях взяли участь близько сотні спортсменів, які представляли чотирнадцять спортивних колективів.   Перше загальнокомандне місце у цих змаганнях вибороли спортсмени атлетичного клубу НМУ «Тонус». На другому місці спортсмени Національної академії внутрішніх справ, третє місце у спортсменів м. Бориспіль.

     Суддівство змагань забезпечували кваліфіковані судді: перший майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту у м. Києві – Олег Дзисяк, переможець Кубку України, майстер спорту Ольга Борисова, багаторазовий чемпіон і рекордсмен світу серед ветеранів Євгеній Гончаренко, срібний призер чемпіонату світу серед студентів Іван Мелець, суддя міжнародної категорїї Євгеній Биков і заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії Євгеній Ромас.

   Спортсмени і судді висловлюють глибоку подяку керівництву НМУ імені О.О. Богомольця та кафедрі фізичного виховання і здоров’я за надані умови для проведення змагань.

IMG_7524[1]

IMG_7613[1]

IMG_7643[1]