08.11.2018 р. відбулася нарада із завідувачами клінічних кафедр університету

12.11.2018

08 листопада 2018 року відбулася нарада із завідувачами клінічних кафедр, підрозділів НМУ та відповідальними за лікувальну роботу з приводу особливостей надання лікувально-консультативної допомоги населенню співробітниками університету та приведення лікувально-профілактичної роботи професорсько-викладацьким складом клінічних кафедр до європейських стандартів.

Зі вступним словом до присутніх звернувся в.о. Ректора, професор О.М. Науменко. Він наголосив, що в складний для Університету період роботи надважливим моментом було та лишається співробітництво між клінічними кафедрами та закладами охорони здоров’я м. Києва, особливо щодо розміщення там клінічних баз. Актуальність даного питання підтверджена нещодавно отриманим листом МОЗ України щодо необхідності опрацювання чинного наказу МОЗ України № 174 від 05 червня 1995 р. «Про затвердження Положення про клінічний лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я», долучитися до роботи були запрошені всі завідувачі кафедр та підрозділів, через висловлення пропозицій та побажань з урахуванням вимог законодавства України.

Про особливості складання щорічних звітів кафедр, нюанси та важливі моменти в цифрових показниках, їх об’єктивне значення доповів начальник відділу лікувально-консультативної роботи, доцент Дідковський В.Л, зазначивши, що кінцевою датою звітного періоду за 2018 рік вважати 15 січня 2019 року

Заступник начальника відділу лікувально-консультативної роботи відділу Цимбалюк Р.С. розповів присутнім про концепцію безперервної медичної освіти, запропоновану МОЗ України. Він представив аналіз динаміки проходження підвищення кваліфікації слухачами як в НМУ так і за його межами, зазначив, що найбільша увага приділяється циклам тематичного удосконалення та нагадав почерговий алгоритм подачі документів до Єдиного вікна МОЗ України. Декілька слів було сказано про участь співробітників клінічних кафедр у суспільному житті університету.

В заключенні наради провідним фахівцем відділу ЛКР Паливодою Р.С. було представлено аналітичну довідку динаміки підписання угод про співпрацю на кафедрах, наголошено на необхідності ретельного аналізу та якомога їх швидшого переоформлення.

Загалом доповіді викликали жваве обговорення серед присутніх науково-педагогічних працівників. Зокрема, зі своїми коментарями озвучених в презентаціях питань виступили завідувач кафедри внутрішньої медицини №2, доцент Мостбауер Г.В. та доцент кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку, доцент Єфименко В.П.