15-Й ВИПУСК ФАРМАЦЕВТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

24.02.2017

24 лютого 2017 на фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулися урочистості з нагоди 15 випуску фармацевтів заочної форми навчання 2017 року.

Цього року 494 випускникам фармацевтичного факультету заочної форми навчання присвоєно кваліфікацію «провізор» й видано диплом спеціаліста.

З нагоди випуску студентів, на свято завітала проректор з навчально-педагогічної роботи, доцент Олена Стеченко. Олена Стеченко привітала випускників від імені ректора Університету, професора Катерини Амосової та побажала студентам реалізувати себе у професійній сфері та щастя в особистому життя. «Друга вища освіта, яку ви здобули – це реальні можливості для успішного працевлаштування, це відкриття нових горизонтів, це новий світогляд. Вам пощастило навчатися в найславетнішому медичному університеті нашої країни. Історія університету збагатилася ще й тим, що 20 років тому в 1997 році був відкритий фармацевтичний факультет НМУ. Ваш випуск став свого роду маленьким 15-ти річним ювілеєм», – наголосила Олена Стеченко.

В урочистий день випуску студентів вітали: декан фармацевтичного факультету, доцент Тетяна Рева; завідувач кафедри аптечної та промислової технології ліків Костянтин Косяченко; завідувач кафедри фармакогнозії та ботаніки, професор Валентина Мінарченко; завідувач кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації, професор Микола Хайтович; завідувач кафедри кафедри фармацевтичної, біологічної та токсикологічної хімії та голова Державної екзаменаційної комісії професор Ірина Ніженковська

Як зауважила голова Державної екзаменаційної комісії, професор Ірина Ніженковська, середній бал на останньому іспиті серед студентів становив 4.1, який можна вважати високим досягненням, враховуючи те, що студенти вивчали дисципліну самостійно. Професор Ірина Ніженковська побажала випускникам, щоб фармацевтична освіта стала для них нагородою в житті та способом самореалізації.

Від імені випускників викладачам подякувала випускниці Ірина Войчук – заступник директора Житомирського медичного коледжу.

Про нововведення в університеті, які очікують цього року на фармацевтичному факультеті розповіла професор Ірина Ніженковська. «В цьому році на факультеті закуплено обладнання – спектрофатометри, біохімічні аналізатори, електронні ваги, Ph-метри, морозильні установки для проведення дипломних робіт, виконання курсових робіт. На кафедри фармацевтичного факультету закуплено не лише обладнання, а й комп’ютерну техніку. Заплановано облаштування компютерного класу, буде приділено більшу увагу дистанційному навчанню. Таку допомогу факультет отримав вперше. На факультеті навчається окрім студентів денної форми навчання 2,5 тис. заочних студентів. Вже на літній період заплановано проведення реконструкції корпусу і ремонт навчальних приміщень, кафедр, деканатських кімнат. Всім випускним кафедрам виділяється по одному поверху. Раніше кафедри тіснилися по 2 на одному поверсі. Завдяки рішенню адміністрації НМУ та ректора, професора Катерини Амосової, на факультеті значно покращаться побутові умови для студентів та співробітників. Сьогодні ми зможемо створювати навчально-наукові лабораторії, розміщувати обладнання, адже нашою особливістю є те, що студенти свої наукові та дипломні роботи мають виконувати руками. Ми хочемо створити симуляційний тренінговий центр «Аптека» – своєрідну модель аптеки, щоб там могли працювати студенти всіх кафедр: обладнати комп’ютерною мережею, щоб провізор міг бачити усі наявні препарати; створення маленької хімічної лабораторії, асистентської, а також студенти там зможуть відпрацьовувати практичні заняття, адже наші випускники повинні вміти надати першу домедичну допомогу», – наголосила професор Ірина Ніженковська.

Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця вітає випускників зі святом!

Прес-центр