21 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

21.11.2017

21 листопада Указом Президента України Петра Порошенка проголошено Днем Гідності та Свободи. Щорічно Ректор Університету, член-кореспондент НАМН України, професор К.М. Амосова підписує наказ, відповідно до якого в Університеті відбуваються заходи, присвячені вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та пам’яті Героїв Небесної Сотні – мужніх українців та їхніх побратимів інших національностей.

Вони боролися за правду, свободу, незалежність нашої держави, і ціною жертовності показали, що український дух є незламним, а народ – нескореним. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Небесна Сотня – так назвали тих, хто загинув у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності…

Учасницею Революції гідності була студентка Університету Олеся Жуковська – волонтер-медик, яка з кінця грудня 2013 року чергувала на Майдані: розносила ліки, приймала пацієнтів у КМДА. 20 лютого 2014 року отримала поранення, снайпер влучив дівчині у шию. На щастя, куля снайпера пройшла на виліт, активістка залишилася в живих. Зараз дівчина навчається на 5 курсі медичного факультету №2.

18 лютого 2016 року Президент України Петро Порошенко нагородив Олесю Жуковську орденом «За мужність».

12 квітня 2014 року на території НМУ імені О.О. Богомольця (проспект Перемоги, 34) за ініціативи студентів та співробітників Університету висаджено алею пам’яті Героїв Небесної Сотні та встановлено Меморіальну стелу.

Студенти Університету поклали квіти до Пам’ятної стели Героям Небесної Сотні та до меморіальної дошки Володимиру Юричку, який загинув захищаючи Україну в зоні проведення АТО.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

Відділ організаційно-педагогічної роботи та довузівської підготовки