АСПІРАНТКА КАФЕДРИ ХІРУРГІЇ № 4 ПРОЙШЛА СТАЖУВАННЯ В ШВЕЦІЇ

12.07.2017

19-22 червня 2017 року аспірантка кафедри хірургії №4 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ольга Захарцева (науковий керівник – професор Володимир Мішалов) проходила стажування в клініці пластичної та реконструктивної хірургії «Akademikliniken» в м. Стокгольм (Швеція), що передбачено правом здобувача ступеня PhD на академічну мобільність.

Akademikliniken є одним з лідерів науково-дослідної роботи в галузі естетичної медицини, а також одним з головних організаторів науково-практичної конференції «Beauty through Science Congress”, що з 2002 року один з найбільших форумів Європи з обговорення питань естетичної, пластичної та реконструктивної хірургії.
Під час проходження стажування в лікарні «Akademikliniken» аспірант ознайомилася з організацією приватної медицини Швеції. «В цій лікарні проводиться оперативне лікування пацієнтів з естетичними недоліками. В операційному блоці – 6 операційних. Робочий день починаєтсья о 8.20 і триває поки не завершаться всі операції, в кожній операційній щоденно проводиться від 3 до 6 операцій. Під час асистенції на 11 операціях: аугментаційна мамопластика, ринопластика, отопластика, ліпографтинг, фейслiфтинг було цікаво отримати новий досвід. Моє стажування проходило під керівництвом всесвітньо відомого Per Heden, який розповідав про переваги та недолiки протезiв молочних залоз, критерiї пiдбору розмiрiв iмплантів та як правильно зрозумiти бажання і потреби клiєнтів, i коли варто вiдмовити», – розповіла Ольга Захарцева. Як зазначила аспірантка кафедри хірургії №4, отриманi знання значно розширюють світогляд щодо сучасних підходів в пластичній хірургії, а також у використанні мініінвазивних технологій.

Ольга Захарцева також зазначила, що робота клініки чітко регламентована. Процес госпіталізації пацієнта займає 15 хвинин з попереднім підписанням угоди та заповненням бланку з особистими даними. Вже і цей час йде його підготовка до оперативного втручання, через декілька годин пацієнт на операційному столі, а на наступний день – виписка і хірург бачить пацієнта вже через 6 місяців, проміжні консультації та перев’язки проводить середній медичний персонал. Не зважаючи на те, що Akademikliniken – приватна клініка, в цій установі передбачена можливіть для проходження коротких та тривалих стажувань (fellowship) для лікарів з усього світу. Разом з Захарцевою О.І. стажування проходили лiкарi з Люксембурга, Англiï, Hiмеччини. Після проходження стажування, аспірантка Ольга Захарцева отримала сертифікат.

Кафедра хірургії №4