АСИСТЕНТ КАФЕДРИ ФАРМАКОГНОЗІЇ ТА БОТАНІКИ ПРОЙШЛА СТАЖУВАННЯ У США

22.09.2017

У липні 2017 року асистент кафедри фармакогнозії та ботаніки Національного медичного університету імені О.О. Богомольця кандидат фармацевтичних наук Аліна Бутко проходила стажування в аптеці HEALTHMAX PHARMACY в м. Нью-Йорк (США). Стажування проходило під керівництвом провідного спеціаліста Лариси Режетс. Health Max Pharmacy – це професійна гібридна аптека, орієнтована на покращення допомоги пацієнтам. Місія в HealthMax – надання високоякісних послуг клієнтам.

Протягом місячного стажування Аліна Бутко ознайомилась з організацією роботи аптечних закладів Сполучених Штатів Америки, здійснювала практичну та організаційну діяльність щодо контролю якості медикаментів, готувала ліки за індивідуальними прописами, концентровані розчини та напівфабрикати. Під час стажування асистент вивчала і новітні технологічні аспекти виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки, брала участь у оформленні до відпуску та видачі ліків пацієнтам.

Аліна Бутко відвідала Гарвардський університет, багато історичних та культурних місць Нью-Йорка. Після завершення стажування співробітник фармацевтичного факультету отримала сертифікат про набуті знання. Вона вивчила особливості фармацевтичної системи в США, структури аптек, а також вдосконалила компетенції в читанні електронних та письмових рецептів, правильному заповненні ліків, дозуванні препарату у відповідних контейнерах та фармацевтичному сполученні.

Деканат фармацевтичного факультету