АТЕСТАЦІЯ ВИПУСКНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ ПІДГОТОВКИ ІНОЗЕМНИХ ГРОМАДЯН З ВНУТРІШНЬОЇ МЕДИЦИНИ, ХІРУРГІЧНИХ ХВОРОБ ТА ГІГІЄНІЧНИХ ДИСЦИПЛІН

11.06.2018

11 червня 2018 на базі кафедр внутрішньої медицини №1 та хірургії №2 випускники факультету підготовки іноземних громадян складали комплексний практично-орієнтований іспит з внутрішньої медицини, хірургічних хвороб та гігієнічних дисциплін.

«Це найскладніший та відповідальний іспит, – говорить голова атестаційної комісії Вадим Шипулін, – тому, що знання цих клінічних дисциплін є фаховою основою майбутніх медиків. Сьогодні ми визначаємо не просто певний рівень знань, а готовність наших вихованців до роботи в практичній медицині». Проректор з науково-педагогічної роботи доцент Олена Стеченко зазначила, що сьогоднішній іспит – це не лише відповідальність студентів, а й викладацького складу вузу. Так, при організації іспиту випускаючі кафедри посилили практичну спрямованість підготовки студентів. Зокрема, для іспиту відібрали перелік тих практичних навичок, які є найважливішими для сімейного лікаря. Це обстеження пацієнтів біля ліжка хворого, надання невідкладної допомоги при екстрених станах, визначення груп крові, запис ЕКГ, проведення внутрішньовенних інфузій, перевірка патологічних рефлексів. До кожної практичної навички розроблено чек-листи відповідно до затверджених методичними комісіями рекомендацій. Готуючись до іспиту, студенти мали змогу не тільки отримати консультацію фахівців кафедри, а також відпрацювати на фантомах, манекенах та муляжах необхідні навички з використанням відеоматеріалів, розміщених на сайті НМУ. В розділі «Гігієна» студенти під час іспиту демонстрували також знання соціальної медицини, питань організації охорони здоров’я, підходів до вирішення сучасних проблем здоров’я з урахуванням глобальних викликів, розуміння сутності реформ в охороні здоров’я, профілактичних стратегій та загроз, уміння статистичного аналізу діяльності служб охорони здоров’я та розробки заходів що до їх поліпшення.

Редакція газети «Медичні кадри»