БОЄЦЬ З ПОЗИВНИМ «ДАНТИСТ»

20.02.2017

На сайті НМУ імені О.О. Богомольця вже була публікація про Святослава Прохорова, асистента кафедри ортопедичної стоматології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, який брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на території Луганської та Донецької областей протягом півтора року, починаючи з січня 2015. Проте і після демобілізації Святослав не перестав опікуватися стоматологічною службою у військах. Нині він є головним позаштатним стоматологом високомобільних десантних військ України і продовжує займатися налаштуванням стоматологічної допомоги військовим в сучасних умовах.

Щойно він повернувся з Донецької області – протягом канікул в Університеті знаходився у 81-й окремій десантно-штурмовій бригаді. Свого часу бригада була створена з декількох батальйонів і підрозділів, включаючи 90-й окремий аеромобільний батальйон знаменитих «кіборгів». Станіслав Прохоров налаштовував стоматологічний кабінет в приміщенні штабу 5-ї батальйонно-тактичної групи, яка знаходиться під командуванням Героя України І.Л.Герасименка в Донецькій області. Встановив стоматологічну установку, доставлену із Запоріжжя, стоматологічне крісло, надане Сервісним центром Сатва ЗАО (СПД Кучеренко), привіз інструменти та матеріали, зібрані на власні кошти, а також волонтерами, включаючи співробітників і студентів НМУ імені О.О. Богомольця. Що вийшло – видно на фото: в кабінеті вже ведеться прийом бійців, от тільки постійного стоматолога там наразі немає, а Святослав Леонідович проводив у ньому свою відпустку.

Лікар і викладач, Станіслав Прохоров цього разу їздив в зону АТО з Прапором Національного медичного університету: адже чимало співробітників і студентів Університету долучились до подій в Донецькій і Луганській областях – і як бійці та медики АТО, і як волонтери. Започаткована в НМУ імені О.О. Богомольця стипендія імені Володимира Юричка, який віддав своє життя, захищаючи Вітчизну на Сході України, щороку отримує нових лауреатів, безпосередньо причетних до драматичних подій в нашій країні.

Асистент Прохоров висловлює щиру вдячність за підтримку та максимальне сприяння його діяльності Адміністрації Університету і своїй кафедрі ортопедичної стоматології (зав. кафедри – професор Валерій Неспрядько), а також усім небайдужим, хто долучається до допомоги нашим бійцям. В деканаті стоматологічного факультету завжди раді усім, хто бажає допомогти в організації стоматологічної допомоги у військах – від поповнення витратних матеріалів і до безпосередньої роботи в якості волонтера в стоматологічних кабінетах для військових. Не будьте байдужими, чекаємо на Вас!

Деканат стоматологічного факультету