БРЕЙН-РИНГ ЗІ СТОМАТОЛОГІЇ-2017

24.04.2017

Майже тиждень тривали дні стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О.Богомольця. Одним із завершальних акордів стала фінальна гра інтелектуальних студентських змагань «Брейн-ринг зі стоматології», яка відбулась 21 квітня в лекційній аудиторії Стоматологічного корпусу НМУ. Змагання були започатковані ще у 2000 році за ініціативи Студентського наукового товариства НМУ імені О.О.Богомольця, кафедри дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань (зав. кафедри професор Олександр Савичук) і Асоціації профілактичної та дитячої стоматології України (Президент – професор Лариса Хоменко, на той час – зав. вказаної кафедри). Згодом гра, що виникла як змагання команд студентів виключно на факультеті, набула популярності, отримала широку підтримку, стала всеукраїнською, а потім і міжнародною. Почали проводитись відбіркові змагання, до Києва на фінал приїжджали студенти з усіх куточків України і ближнього зарубіжжя. Гра вдосконалювалась, видозмінювалась, набувала нових форм, але незмінними лишались атмосфера творчості, нестримного пошуку, прагнення досконалості, пізнання, заглиблення в обрану професію.

24 лютого у Харкові відбулись відбіркові змагання, а у фіналі 2017 року взяли участь  6 команд: Вінницького національного медичного університету імені М.І.Пирогова (команда «Синерезис»), ДЗ «Дніпропетровська медична  академія МОЗ України» (команда «Pathfinder»), Івано-Франківського національного  медичного університету (команда «Золотий переріз»), Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (команда «Торк»),  Харківського національного  медичного університету (команда «Maryland Bridge»), а також збірна команда від Асоціації студентів стоматологів України (команда «Smart Bond»). Організатором і постійною ведучою Гри є декан стоматологічного факультету імені О.О. Богомольця професор Наталія Біденко. До складу журі увійшли викладачі НМУ та гості: професори Лариса Хоменко, Людмила Яковенко, доценти Олександр Грибан, Юлія Коленко, Сергій Поліщук (Вінниця), Тетяна Каміна (Харків), Ольга Салюк (Дніпро), асистент Олег Кошкін (Івано-Франківськ), представник компанії 3М Олег Хлєбас. На інтелектуальні змагання завітала ректор Національного медичного університету імені О.О.Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова.

Гра традиційно складалась з кількох конкурсів: конкурс бліц-питань, конкурс питань для творчого осмислення, відповіді на які оцінювало журі, конкурс капітанів, конкурс «домашнє завдання». Команди також мали представити кожна свій ВНЗ, задати суперникам питання стосовно своєї назви, а також придумати питання зі стоматології – якість питань оцінювало журі. Учасники виявили серйозну підготовку, продемонстрували яскраву, потужну гру, що дивовижно поєднала інтелект з артистизмом і не залишила байдужими ні журі, ні зал, ні навіть ведучу.

За результатами гри перемогла команда “Smart Bond”, що представляла Асоціацію студентів стоматологів України і складалась зі студентів та інтернів НМУ імені О.О. Богомольця. Друге місце посіла команда з Харкова «Maryland Bridge», третє – команда студентів НМУ імені О.О. Богомольця «Торк». Усі команди були відзначені як заохоченням від журі, так і призами спонсорів (ТОВ 3М Україна, компанії Стаміл, видавництв ГалДент, Книга Плюс, журналу Дентал Клуб).

Проте по завершенню змагань стало зрозуміло, що в них не виявилось переможців і переможених – перемогла творчість, любов до обраної професії, відданість улюбленій справі; організатори ж щиро вдячні Університету за можливість проведення свята студентського інтелекту в рідних стінах.

 

Деканат стоматологічного факультету