ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА З УРОЛОГІЇ

19.03.2018

15 березня 2018 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри урології, присвячене проблематиці раку передміхурової залози – другій за поширеністю онкологічній патології у світі та Україні. Тема безпосередньо стосувалася етіології, патогенезу та лікуванню кастраційно-рефрактерного раку простати – останньої стадії у еволюції хвороби, яка призводить до смерті більшості хворих на дану нозологію.

Під час вступної частини засідання науковий керівник СНГ кафедри урології, к.мед.н., доцент П.Г. Яковлев наголосив на актуальності даної проблеми для сучасної онкоурології та поділився власним досвідом лікування пацієнтів, що страждають на кастраційно-рефрактерний рак простати.

Після цього двоє студентів виступили із доповідями з даної тематики. Першим став студент 5го курсу медичного факультету №1 Івашин Євген, котрий висвітлив сучасні погляди на етіологію, діагностику та лікування даної патології, приділивши основну увагу саме новітнім підходам до лікування.

Наступною стала студентка 5го курсу медичного факультету №1 Ніколаєнко Софія, котра сконцентрувала увагу на біохімічних, генетичних та молекулярно-біологічних аспектах факторів ризику та механізмів розвитку кастраційно-рефрактерного раку передміхурової залози.

По завершенню доповідей між науковим керівником, доповідачами та слухачами розгорілася палка дискусія навколо тематики раку простати та почутої інформації.

Наступне засідання СНГ кафедри за темою «Хронічна ниркова недостатність» відбудеться вкінці квітня 2018 року. Більше інформації про роботу гуртка за посиланням facebook.com/urology.sng.nmu/.

Кафедра урології