ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТІВ ТА МОЛОДИХ НАУКОВЦІВ В РАМКАХ НАУКОВО-ОСВІТНЬОГО ЦИКЛУ «НАУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ: ВІД А ДО Я»

16.01.2017

13 січня 2017 року на кафедрі організації охорони здоров’я та соціальної медицини прочитано другу лекцію циклу «Наукове дослідження: від А до Я» на тему: «Класифікація та характеристика статистичних клініко-епідеміологічних досліджень».

Захід проведено відповідно до наказу НМУ імені О.О.Богомольця № 711 від 09.11.2016 року «Про організацію безперервної наукової освіти членів Студентського наукового товариства імені О.А. Киселя та молодих науковців університету»

Слухачами лекції стали 50 молодих науковців і студентів. Лектор, кандидат педагогічних наук Донік О. М. у своєму виступі та презентації розкрила низку питань: дизайн дослідження (етика проведення дослідження, структура дослідження), контрольна група дослідження (порядок та особливості формування), види контролю, рандомізація та стратифікація, класифікація досліджень (за часом, за обсягом, за характером втручань), описові дослідження, аналітичні дослідження: дослідження випадок-контроль, показник відношення шансів (ОR): розрахунок та оцінка, аналітичні дослідження, когортне дослідження, показник відносного ризику (RR): розрахунок та оцінка, скринінгові дослідження, рандомізовані клінічні дослідження.

В обговоренні заслуханої лекції взяли участь аспіранти, клінічні ординатори, магістранти, пошукувачі, голови студентських наукових гуртків.

За бажанням учасники отримали роздруковані слайди лекційного матеріалу.

Кафедра організації охорони здоров’я та соціальної медицини