ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ – В НМУ АНШЛАГ

02.04.2018

30 березня в аудиторії №2 морфологічного корпусу Національного медичного університету відбувся традиційний день відкритих дверей. На чергову зустріч із потенційними абітурієнтами та їхніми батьками прийшли декани факультетів, викладачі та студенти.

Вщент заповнена аудиторія засвідчила, що багато молоді бажає отримати медичну освіту в нашому вузі. Перед початком зустрічі ми познайомилися з кількома учасниками зустрічі. Порадувало те, що окрім киян приїхали до столиці багато жителів різних областей України. Так, Софія Князєва прибула із Северодонецька, Ліза Линник з Дніпра, Дарія Габінет з Хмельниччини, Софія Нишпора з Черкащини, а Юліана Бовсуновська з Житомира. Ще один приємний факт – багато нинішніх учасників зустрічі це цьогорічні  випускники, які претендують на золоту медаль. Хоча сьогодні медаль не є вирішальним фактором для вступу до університету, але як доводить практика, медалісти отримують і високі бали ЗНО. Отож в аудиторії зібралися молоді люди із серйозними намірами. Як запевнили нас юні жительки міста Бровари, що на Київщині Ольга Слижук та Марія Тимко, вони сьогоднішню подію сприймають не інакше як перший реальний крок до здійснення своєї мрії.

Президія на чолі із заступником голови приймальної комісії професором В.С.Мельником зробила все, щоб переконати всіх присутніх у правильності їхнього вибору. Володимир Степанович акцентував увагу на історичних аспектах вузу із славною 175-річною історією, на традиціях і нинішніх досягненнях університету, зокрема, на впровадженні у навчальний процес кращого європейського і світового освітнього досвіду. Виступи деканів певною мірою нагадував батл за майбутніх абітурієнтів. Вони палко переконували слухачів, що саме на їхньому факультеті можна отримати найкращу професію у медичній галузі.

Особливо потужною командою виступили представники медико-психологічного факультету. Декан М.М.Філоненко запросила до слова доцента, доктора філософії К.С.Яримбаш та шестикурсницю Софію Лагутіну. Вони на власному досвіді доводили, що професія психолога з кожним роком набирає в нашій країні все більшої популярності і нині є актуальною і гідно оплачуваною спеціальністю. Представник кафедри фізичної реабілітації та спортивної медицини, доцент Яримбаш К.С., зауважила, що з 1 вересня 2017 року в НМУ навчаються студенти за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» за освітніми рівнями «Бакалавр» та «Магістр». Ця спеціальність є актуальною у зв’язку з ситуацією, що склалася у зоні АТО, погіршенням стану здоров’я населення, підвищенням рівня інвалідізації.

Декан медичного факультету №3 професор О.В. Виговська сказала, що майбутні педіатри мають можливість отримати не лише диплом дитячого лікаря. А й вузьку спеціалізацію в багатогранній професії лікаря педіатра. Підтримала свого декана третьокурсниця, студентка активістка Анастасія Вавшкевич. Вона сказала про те, що продовж навчання у студентів є унікальна можливість спілкуватися з дітьми в лікарні й в спеціалізованих дитячих закладах і на волонтерських засадах піклуватися про юне покоління.

Секретар приймальної комісії професор Ю.Л.Марущенко детально розповів про особливості приймальної компанії 2018 року та про правила прийому до НМУ. Не зважаючи на повноту і всеосяжність виступів у слухачів було багато запитань. Спілкування з майбутніми абітурієнтами продовжувалося і після офіційно відведеного часу. В той день кожен гість університету отримав вичерпну відповідь на свої запитання.

Газета “Медичні кадри”