ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В УНІВЕРСИТЕТІ

17.05.2018

Спільнота Національного медичного університету імені О.О. Богомольця долучилася до відзначення всеукраїнського свята – Дня вишиванки. Студенти та викладачі НМУ імені О.О. Богомольця одягнули вишиті сорочки, демонструючи традицію єднання українців живим ланцюгом між поколіннями.

День вишиванки відзначають щороку в третій четвер травня. Українці, одягаючи вишиванку, зберігають споконвічні народні традиції та об’єднуються в єдиний народ від заходу до сходу. Вишиванка й надалі залишатиметься нашим оберегом та символом щасливого майбутнього для України. Одягаючи вишиту сорочку, ми повинні пам’ятати і про наших героїв, які сьогодні стримують агресора на Сході України. Саме завдяки їм кожен з нас у своєму місті, селі, селищі має змогу вільно, під мирним небом, підтримувати ці традиції.

Довідково: Всеукраїнська акція «День української вишиванки» була започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Вона зауважила, що студенти досить часто одягають вишиванки на пари, і одного разу спілкуючись на перерві з колегою Ігорем Житарюком, який також був у вишиванці, запропонувала одногрупникам обрати один день і всім разом одягнути вишиванки. У перший рік свята у 2007 році вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу.