ДНІ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ. МАЙДАНЧИК СТОМАТОЛОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

23.04.2018

Дні стоматологічного факультету-2018 проходили в робочій і водночас творчій атмосфері. 20 квітня в приміщеннях Стоматологічного медичного центру і в холі фізико-хімічного корпусу розгорнувся майданчик стоматологічної майстерності, де одночасно працювало декілька майстер-класів. Студенти мали змогу взяти участь у кожному з них, чим і скористалось чимало майбутніх стоматологів.

У симуляційному фантомному центрі проводився майстер-клас «Основи успішної ендодонтії» за підтримки компанії Dentsly Sirona, по закінченні якого студенти завзято позмагалися у конкурсі на найкращу ендодонтичну роботу. Результати конкурсу будуть відомі після рентгенологічного дослідження фантомних «пацієнтів».

Кафедра дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань організувала майстер-клас, присвячений методам ізоляції робочого поля в дитячій стоматології. Практичне навчання проводилось на симуляційних фантомах. Працювати на дитячих фантомах важче, ніж на дорослих, проте за допомогою викладача зрештою усі впорались із завданням.

Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку організувала майстер-клас з видалення зубів та ушивання лунок на природному матеріалі. Робота тривала «до останнього зуба», до праці долучилося багато охочих.

Кафедра хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії навчала встановлювати імплантати на натуральній кістці. Дентальна імплантація на сьогодні є поширеним методом відновлення цілості зубних рядів, вона поєднує роботу хірургів, ортопедів-стоматологів, зубних техніків, тож майбутні лікарі повинні бути обізнаними в методах і засобах такого лікування.

Кафедра ортопедичної стоматології навчала студентів принципам роботи з артикулятором. Розглядались можливі варіанти переносу моделей в артикулятор, що є важливим етапом на шляху до ефективного протезування.

Кафедра ортодонтії та пропедевтики ортопедичної стоматології поєднала майстер-клас та підготовку до об’єктивного структурованого клінічного іспиту – студенти мали змогу повправлятися у розшифровці телерентгенограм за методом Шварца.

Викладачі і студенти Медичного коледжу НМУ імені О.О. Богомольця розгорнули цілу майстерню по моделюванню зубів, адже і для зубного техніка, і для лікаря-стоматолога будь-якого факу важливо досконало знати анатомію зубів та вміти відтворювати її у різних матеріалах.

Долучилась до роботи кафедра фізичної реабілітації та спортивної медицини – її представники разом зі студентами-добровольцями демонстрували комплекси вправ для попередження професійних ускладнень в стоматології, адже робота стоматолога пов’язана з неабиякою фізичною напругою, і про власне здоров’я треба дбати вже змолоду.

Дякуємо усіх, хто долучився до Днів стоматологічного факультету, і сподіваємось, що вони принесли чимало цікавого і корисного.

Деканат стоматологічного факультету