Досвід американських, швецьких, польських та інших провідних вишів світу – вже в Україні. Завдяки посиленню міжнародної діяльності Національний медичний університет імені Богомольця використовує кращі напрацювання в науковому та навчальному процесі. Тут реалізують програми у сфері “Public Health”, оновлюють підходи до практичних занять з використанням новітньої матеріальної-технічної бази.

Проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи НМУ ім. Богомольця Олеся Ліновицька розповіла: “В університеті було створено потужний симуляційний центр, оснащений високоякісними манекенами, де студенти мають змогу відпрацювати практичні навички фактично за усіма напрямками. В цьому центрі також планується проводити об’єктивний структурований клінічний іспит. До речі цей проект реалізується спільно з Ягеллонським університетом”.

Також в університеті діє програма з підвищення рівня англійської серед викладачів. Для студентів організували так звані розмовні клуби. А за підтримки Американської асоціації мікробіологів торік запрацював біоресурсний центр. “Він являє собою великий збірник різних фахових американських наукових журналів і підручників. Тобто кожен студент Національного медичного університету має можливість відвідати цей центр та користуватися будь-якими джерелами літератури які в ньому доступні та проводити спільні семінари, вебінари в рамках цього центру”, – зазначив голова ради Товариства молодих вчених університету Станіслав Устінов.

Серед амбітних планів – вивести власний науково-медичний журнал на світовий рівень. Це полегшить молодим вченим можливість публікуватися, ділиться своїми планами Станіслав Устінов: “Ми поставили собі на меті, щоб цей журнал потрапив до найвідоміших баз наукометричних – це Scopus та Web of Science. Ми домоглися, щоб університет нас підтримав і виділив близько 150 тис. грн на те, щоб цей журнал розвивався, щоб цей журнал був одним з передових в Україні”.

Загалом, за останні роки університет Богомольця активізував молодіжні проекти та програми обміну. Тут заснували матеріальну винагороду за кращу дисертацію, а також низку грантів – на публікації та наукові подорожі.