ФАХІВЦІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ ЛІКАРІВ-ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІВ (М.ЗАПОРІЖЖЯ)

22.05.2017

14 травня, в рамках  Щорічної традиційної весняної конференції Українського наукового медичного товариства лікарів-оториноларингологів «Фармакотерапія та хірургічні методи лікування захворювань ЛОР-органів у дорослих та дітей», яка проходила в Запоріжжі, відбулася спільна нарада завідувачів кафедр оториноларингології медичних вишів і закладів післядипломної освіти та нарада головних позаштатних спеціалістів оториноларингологів головних управлінь охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

Під час засідання було розглянуто ряд важливих питань, пролунали наступні доповіді:  1. «Шляхи оптимізації навчальних планів та програм викладання оториноларингології в умовах зміни освітньо-кваліфікаційного рівня та нових вимог, щодо організації навчального процесу». Доповідач – Завідувач кафедри оториноларингології НМУ імені О.О. Богомольця, професор Ю.В. Дєєва, професор В.М. Васильєв. 2. «Співпраця клінічних баз університету з лікувально-профілактичними закладами». Доповідач – Проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри оториноларингології О.М. Науменко. 3. «Підсумки роботи ЛОР-служби України за 2016 рік. Впровадження сучасних медико-технологічних документів в практику охорони здоров’я». Доповідач – Головний позаштатний спеціаліст з оториноларингології МОЗ України, завідувач кафедри оториноларингології та офтальмології з курсом хірургії голови і шиї, Івано-Франківського НМУ, професор В.І. Попович. Після обговорення члени наради прийняли постанову, в якій сформульовані основні завдання на наступний навчальний рік та визначені відповідальні за виконання окремих розділів.

Крім того, співробітники кафедри оториноларингології взяли активну участь в науковій частині конференції, де представили доповіді професорів кафедри та молодих вчених. А саме «Аналіз впливу автоімунної та функціональної активності при тиреоїдиті Хашімото на стан слуху у хворих за допомогою статистичного аналізу» (Тарасенко М.В.), «Гострі мастоїдити, сучасні особливості клінічного перебігу та лікування» (Дєєва Ю.В., Васильєв В.М., Науменко О.М.), «Адекватна терапія гострого тонзиліту» (Дєєва Ю.В.), «Патоморфологічні зміни внутрішнього вуха у тварин в умовах моделювання сенсоневральної приглухуватості судинного ґенезу» (Науменко О.М., Дєєва Ю.В., Васильєв О.В., Небор І.Я.), «Причинні фактори формування паратонзиліту та паратонзилярного абсцесу» (Тишко Ф.О., Гичка С.Г., Тишко Д.Ф., Лук’яненко С.С.).

Кафедра оториноларингології