ФАХІВЦІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ “КРУГЛОГО СТОЛУ” З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ОПІКОВОГО ТРАВМАТИЗМУ У ДІТЕЙ

26.01.2018

25 січня 2018 року в Комітеті Верховної Ради України відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Шляхи зниження дитячого травматизму від опікової травми. Міжнародний та вітчизняний досвід – вчимося разом».

У заході взяли участь народні депутати, представники Кабінету Міністрів, Адміністрації Президента України, міністерств охорони здоров’я, соціальної політики, освіти і науки, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, регіональних управлінь (департаментів) охорони здоров’я, освіти і науки, соціального захисту населення та територіальних підрозділів ДСНС України, а також представники зарубіжних і вітчизняних громадських та благодійних організацій, фахівці, науковці, експерти.

В засіданні «круглого столу» взяли участь також фахівці НМУ імені О.О.Богомольця: проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко та професор кафедри дитячої хірургії Василь Притула.

Під час заходу було обговорено досвід реалізації у Львівській області освітнього україно-американського пілотного проекту «Проти опіків», що передбачає проведення комплексу інформаційно-просвітницьких заходів з попередження опікової травми у дітей, а також обговорили наявний вітчизняний досвід боротьби з дитячими опіками.

За результатами обговорення питання учасники «круглого столу» відзначили важливість профілактичної складової попередження опікового травматизму у дітей та доцільність поширення досвіду спільного україно-американського освітнього проекту «Проти опіків» на усі регіони України шляхом розробки та впровадження комплексу заходів з його реалізації на місцях за прикладом м. Львова та Львівський області.