ФРОНТОВА СТОМАТОЛОГІЯ

17.12.2018

13-16 грудня 2018 року співробітники НМУ імені О.О. Богомольця надали стоматологічну медичну допомогу військовослужбовцям Збройних сил України та Державної прикордонної служби в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

До Університету надійшов лист-запит від ТОВ «Есте-лайн» щодо можливості відрядити співробітників Університету в зону проведення Операції об’єднаних сил для надання стоматологічної допомоги військовослужбовцям  Збройних сил України та Державної прикордонної служби. Відповідно до наказу «Про відрядження» від 12.12.2018 за №397-В в рамках благодійної акції до ООС були відряджені наступні лікарі-стоматологи: професор Канюра О.А. – проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Копчак А.В. – директор Стоматологічного медичного центру НМУ, Чорногорський Д.М. – лікар, стоматолог-хірург, завідувач лабораторії комп’ютерного моделювання та цифрової стоматології СМЦ НМУ, Смірнов С.В. – лікар, стоматолог-терапевт, завідувач відділення терапевтичної стоматології СМЦ НМУ, Білінський Ю.С. – лікар, стоматолог-терапевт відділення терапевтичної стоматології СМЦ НМУ.

Бійців та військовослужбовців з Авдіївки та Слов’янську сконцентрували в місті Краматорськ, де також лікувалися військові прикордонники, що знаходяться в Краматорську, та президентський полк, що розташовується в Краматорському аеропорті. Лікування здійснювалось в містах: Волноваха, Сартана та Гнутово, де знаходиться пропускний пункт (блокпост), а також в Маріуполі, де лікарі надали допомогу загону прикордонників сухопутних військ та моряків.

Лікувальну та консультативну допомогу надали понад 250-ти військовослужбовцям.

Висловлюємо велику вдячність Саліму Караме (власнику мережі клінік Este-LINE)  за ініціативність, патріотизм та вкладені сили і кошти задля створення такого унікального волонтерського проекту зі стоматологічної допомоги всім військовослужбовцям, що боронять нашу країну, за довіру і можливість долучитися до цього проекту.

З військовослужбовцями ЗСУ та ДПС обговорили та визначили тактику, послідовність надання стоматологічної медичної допомоги військовослужбовцям в зоні проведення Операції об’єднаних сил. В ході переговорів досягнуто домовленості про подальші схожі «лікувальні виїзди», що відбудуться вже в лютому 2019 року.