Гройсман доручив розібратися з відстороненням Катерина Амосової від керівництва Національним медуніверситетом

22.02.2018

Народний депутат України Андрій Антонищак (фракція “БПП”) в ефірі телеканалу “РАДА” заявив, що особисто повідомив прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про ситуацію, яка склалась навколо відсторонення Катерини Амосової з посади ректора.

Як зазначив Антонищак, побратим по Майдану гідності, який зараз навчається в Національному медичному університеті ім. О. Богомольця, повідомив його про блокування ректорату НМУ студентами, які незгодні з рішенням МОЗ про відсторонення ректора Амосової. Такі дії студент пояснив тим, що відсторонена Амосова була у незаконний спосіб, а виконувати обов’язки ректора МОЗ призначив генерала СБУ, що викликало обурення серед молоді.

“Якщо хтось хоче переступити через голови студентів, як це робили у 14 році, – нехай спробує”, – цитує Антонищак свого знайомого студента.

Нардеп також обурився діями МОЗ.

“За це ті діти на Майдані стояли? Щоб Міністерство охорони здоров’я, знищуючи вже не тільки підвалини охорони здоров’я, вже знищувало систему освіти?”, – задав він риторичне питання.

Антонищак підкреслив, що голова Кабміну доручив своєму заступнику Павлу Розенку розібратися в ситуації.

Народний обранець також вбачає в діях МОЗ перевищення службовим положенням. “У Амосової був семирічний контракт. І не мав права перший заступник в.о. міністра охорони здоров’я приймати таке рішення. Він, як мінімум, має бути відсторонений, а як максимум – написати заяву про звільнення”, – резюмував Антонищак.

Джерело: Подробности