ГИРЬОВИКИ УТРИМУЮТЬ ПОЗИЦІЇ

19.02.2018

9 лютого 2018 року відбувся черговий чемпіонат з гирьового спорту серед студентів вищих навчальних закладів м.Києва. Змагання проходили у спортивному комплексі НМУ імені О.О. Богомольця. У змаганнях взяли участь близько 70 спортсменів з 10 столичних вишів. Вперше в історії подібних заходів одночасно проводились змагання і серед школярів загальноосвітніх шкіл, які відбулися за підтримки Київського міського відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та Федерації гирьового спорту України.

Не зважаючи на те, що переважна більшість провідних спортсменів-гирьовиків НМУ закінчили навчання і не змогли взяти участь у змаганнях серед студентів, а новачки ще не набули потрібної спортивної форми, столичні медики все ж зуміли утримати позиції призерів і посіли третє загальнокомандне місце. На другому місці команда НУБІП, яку лише на одно очко випередили спортсмени Київського національного університету імені Т.Г.Шевченка, які вперше за часів незалежності України стали переможцями змагань.

В особистому заліку дружна команда медиків також отримала медалі чемпіонів і призерів змагань. Особливо треба відмітити успіх дівчат. Рім Хумані, громадянка Лівану, яка навчається в інтернатурі стоматологічного факультету, вперше познайомилася з гирями у нашому університеті півтора роки тому. Наполегливі тренування дали свої результати і вона отримала чемпіонську медаль. Напружена боротьба у ваговій категорії до 60 кг принесла «бронзу» студентці ФПЛЗСУ другого курсу Лупинос Надії, яка показала однаковий результат з срібною призеркою змагань Єрошкіною Алісою (КНУ імені Т.Г.Шевченка), але виявилася на 200 грамів важчою за неї. Командну «бронзу» забезпечили також Гресько Мар’ян – стоматологічний факультет, Черненко Богдан і Царик Олександр– інтерни фармацевтичного факультету, Книжников Павло – стоматологічний факультет, Дядченко Віктор і Михайловський Юрій – ФПЛЗСУ.

Обслуговувала змагання команда суддів Федерації гирьового спорту України у складі: головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії (МК), Ю.В. Щербина головний секретар змагань Ромас Є.О. – МК,  Биков Є.Ю. – МК, Кожушко О.В. – МК, Гончаренко Є.Д. – національна категорія (НК),  Недашківська О.С.- НК, Бондаренко В.В. – заслужений майстер спорту.

Студентський форум столичних гирьовиків був відбірковим етапом підготовки і відбору до участі у 8-у чемпіонаті світу з гирьового спорту серед студентів, який відбудеться 26-30 квітня у Словенії.

Спортсмени і судді висловлюють глибоку подяку за підтримку у проведенні змагань керівництву Національного медичного університету імені О.О.Богомольця та Київському міському відділенню Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України – керівник Бобровник С.І., начальник спортивного відділу В’яла О.М.

 

Кафедра фізичного виховання і здоров’я