II ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ГІСТОЛОГІЯ, ЦИТОЛОГІЯ, ЕМБРІОЛОГІЯ»

23.04.2018

17-19 квітня 2018 року у Вищому Державному Навчальному Закладі України «Українська медична стоматологічна академія», у місті Полтава, на кафедрі  гістології, цитології та ембріології, відбувся  ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія».

В олімпіаді взяли участь 41 найкращий студент з різних регіонів України, які представляли Київ, Харків, Чернівці, Дніпропетровськ, Вінницю, Суми, Івано-Франківськ, Полтаву, Тернопіль, Одесу та Запоріжжя.

До складу журі увійшли професори та доценти з Полтави, Києва, Тернополя, Одеси та Запоріжжя. Від Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до складу журі була запрошена в.о. завідувача кафедри гістології та ембріології, професор Мельник Наталія Олексіївна.

Цього року на олімпіаді були введені 6 видів письмових завдань, які дозволили об’єктивно оцінити і визначити теоретичні знання і практичні навички студентів. Серед завдань, найцікавішими, були визначення фото препаратів світлової та електронної мікроскопії, їх опис і порівняння. Такий вид письмової роботи найкраще визначив рівень практичних навичок студентів.

У напруженій боротьбі студентка 2 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Бучакчийська Олена Юріївна виборола диплом другого ступеня (медичний факультет №1).

Дипломом за найкращу письмову роботу з теоретичних питань була відзначена студентка 2 курсу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Самарська Карина Сергіївна (медичний факультет №2).

На олімпіаді були визначені найсильніші команди студентів з різних ВМНЗ України.

Команда зі студентів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – студенти 2 курсу: Бучакчийська Олена Юріївна,  Сорокопуд Катерина Юріївна (медичного факультету №1) та Самарська Карина Сергіївна, Скопець Дмитро Сергійович (медичний факультет №2) отримали І командне місце.

Варто відзначити, що це була 13 –та олімпіада з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія» і на всіх 13-ти олімпіадах студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця виборювали дипломи першого або другого ступеня.

Загалом, ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «гістологія, цитологія, ембріологія» у місті Полтава проходив у щирій і дружній атмосфері, що залишило  приємні спогади і чудові враження.

 

Кафедра гістології та ембріології