ІІ ТУР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗА НАПРЯМОМ «ПРОФІЛАКТИЧНА МЕДИЦИНА»

03.04.2017

28 березня 2017 р. на кафедрі соціальної медицини та громадського здоров’я Національного медичного університету імені О.О.Богомольця відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт (ВКСНР) за напрямом «Профілактична медицина».

Захід було проведено згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 20.10.2016 № 1266 у вигляді науково-практичної конференції.

Для забезпечення належного рівня організації та проведення ІІ туру ВКСНР в НМУ імені О.О. Богомольця було створено галузеву конкурсну комісію у складі д.мед.н., член-кореспондента НАМН України, професора В.Г. Бардова, д.мед.н., професора Т.С. Грузєвої, д.мед.н., професора С.Т. Омельчука, д.мед.н., професора І.М. Пельо, д.мед.н., професора В.А. Сміянова, студентки VІ курсу медичного факультету №1 НМУ імені О.О. Богомольця У.М. Маршалок та студента V курсу медичного факультету №2 НМУ імені О.О. Богомольця О.К. Шанька.

Члени галузевої конкурсної комісії за результатами рецензування представлених на ВКСНР авторам кращих з них надіслали запрошення для участі у підсумковій науково-практичній конференції для наукової доповіді та захисту роботи. До участі в очному етапі ІІ туру (ВКСНР) було рекомендовано 19 наукових робіт, авторами яких стали 25 студентів з 7 ВНЗ з усіх регіонів України.

На підставі відкритого обговорення наукових робіт, рецензій та наукових доповідей учасників науково-практичної конференції галузева конкурсна комісія вирішила визнати претендентами на нагородження:

диплом І ступеня – Дубовик Віолетта Юріївна – студентка ІV курсу медичного факультету №1 Національного медичного університету імені О.О.Богомольця;

диплом ІІ ступеня – Смородська Ольга Миколаївна – студентка V курсу медичного факультету Сумського державного університету;

диплом ІІ ступеня ­- Шлендик Вікторія Віталіївна – студентка VІ курсу медичного факультету №2 Національного медичного університету імені О.О.Богомольця;

диплом ІІІ ступеня – Вілівчук Роман Віталійович – студент ІІІ курсу ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України»;

диплом ІІІ ступеня – Останіна Ольга Анатоліївна – студентка V курсу Запорізького державного медичного університету;

диплом ІІІ ступеня – Гаркавенко Катерина Олександрівна – студентка V курсу Харківського національного медичного університету та Скрипник Роман Ігорович – студент ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія» м. Полтава.

Наукова-практична конференція пройшла в теплій і дружній атмосфері. Учасники висловили подяку членам журі за чітку організацію заходу, об’єктивність оцінок і  доброзичливість. Переможцям ВКСНР за напрямком «Профілактична медицина» було вручено дипломи та цінні подарунки. Усі учасники отримали сертифікати.

Важливим результатом проведеного заходу його учасники вважають відкритий обмін науковими досягненнями, встановлення нових творчих стосунків, змістовні поради молодим науковцям провідних фахівців у галузі профілактичної медицини. Підсумки ВКСНР свідчать, що майбутнє профілактичної медичної науки – в надійних руках.

Кафедра соціальної медицини та громадського здоров’я