ІІІ (Х) З’ЇЗД УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ЛІКАРІВ-ДЕРМАТОЛОГІВ І КОСМЕТОЛОГІВ

27.11.2017

22-23 листопада 2017 року у Львові відбувся ІІІ (Х) з’їзд Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, в роботі якого взяли участь 596 лікарів-дерматовенерологів, в тому числі 285 делегатів від всіх 28 регіональних осередків УАЛДВК та 311 гостей. Співорганізаторами заходу були: Львівський Національний медичний університет імені Данила Галицького, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця МОЗ України, Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів.22-23 листопада 2017 року у Львові відбувся ІІІ (Х) з’їзд Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, в роботі якого взяли участь 596 лікарів-дерматовенерологів, в тому числі 285 делегатів від всіх 28 регіональних осередків УАЛДВК та 311 гостей. Співорганізаторами заходу були: Львівський Національний медичний університет імені Данила Галицького, Національний медичний університет імені О.О.Богомольця МОЗ України, Департамент охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Українська асоціація лікарів-дерматовенерологів і косметологів.

З вітальними словами та побажаннями до учасників ІІІ (Х) з’їзду виступили: президент Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів професор Степаненко В.І. та голова Львівського обласного осередку Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів, головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ЛОДА зі спеціальності «Дерматовенерологія», д.мед.н, доцент, завідувач кафедри дерматології, венерології ЛНМУ імені Данила Галицького Сизон О.О., а також почесні гості: заступник голови комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Народний депутат України Мусій О.С., директор департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Микичак І.В., проректор з лікувальної роботи Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького професор Базилевич А.Я.

На чотирьох пленарних засіданнях з’їзду було заслухано та обговорено 42 тематичні доповіді, в тому числі й зарубіжних гостей: професора кафедри дерматовенерології Тбіліського медичного університету, директор Медичного центру «Марджані» Кіладзе Н.П. (м.Тбілісі, Грузія), професора Левандовича Міхала (відділ хірургічної онкології, обласний онкологічний центр, меморіальна лікарня Коперника; м.Лодзь, Польща), а також  відеопрезентація професора Сергія Грандо (кафедра дерматології університету штату  Каліфорнія (м. Ерваїн, США). Крім цього, було проведено чотири майстер-класи з актуальних проблем дерматовенерології, зокрема: дерматоонкології, трихології, медичної косметології.
Під час ІІІ (Х) з’їзду УАЛДВК були також заслухані та обговорені програмні питання щодо організаційної діяльності та завдань Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів на етапах реформування медичної галузі в Україні та її складової спеціалізованої дерматовенерологічної служби; розглянуті новітні дані з деяких актуальних проблем дерматології, дерматоонкології, косметології та актуальні питання етіопатогенезу, клініки, діагностики та лікування інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Під час роботи з’їзду його учасники мали можливість пройти діагностичне обстеження стану шкіри, волосся, невусів, а також оглянути приватну колекцію члена Львівського обласного осередку УАЛДВК Г.Р. Шперун, зокрема національних стародавніх жупанів з різних регіонів України та виставку вишитих ікон. Під час роботи з’їзду була представлена виставка фармакологічних препаратів і медичного обладнання від вітчизняних та зарубіжних виробників.

Також в рамках з’їзду відбулося розширене засідання за участю членів Президії Української асоціації лікарів-дерматовенерологів і косметологів та завідувачів кафедр шкірних та венеричних хвороб медичних вузів України з таких питань: 1. Обговорення питань перспектив оптимізованого реформування дерматовенерологічної служби в Україні з урахуванням прийнятої 19 жовтня 2017 р. Верховною Радою України реформи медичного обслуговування.2. Розгляд та обговорення співпраці Української асоціації лікарів- дерматовенерологів і косметологів з Національною лікарської радою України щодо перспектив запровадження лікарського самоврядування в Україні.3.Обговорення перспектив співпраці УАЛДВК з зарубіжними профільними неурядовими об’єднаннями.4. Методична нарада завідувачів кафедр дерматовенерології медичних ВУЗів України з питань організації навчального процесу за кредитно-модульною системою. Обговорення навчальної програми «Дерматовенерологія» для студентів медичних ВУЗів України  ІУ рівня акредитації. 5. Організаційні питання діяльності УАЛДВК.

Кафедра дерматології та венерології