КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТОВАНІ ПРИМІЩЕННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ НМУ

29.07.2016

В Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця було проведено капітальну реконструкцію приміщень відділень хірургічної стоматології на кафедрі хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку.

Капітальним ремонтом було охоплено приміщення загальною площею 100 кв.м. Відремонтовано приміщення для навчання (тут навчатимуться 2 групи студентів) та проведення лікування пацієнтів хірургічного профілю – це базовий клінічний кабінет кафедри хірургічної стоматології і кафедри стоматології Інституту післядипломної освіти. Загалом відремонтовано 3 приміщення. Ще одне знаходиться в стадії оновлення – за задумом адміністрації там має бути кабінет лазерної хірургії.

До ремонту приміщення перебувало в жахливому занедбаному стані. Деяке стоматологічне обладнання було ще з початку 70-х років випуску. Косметичні ремонти результатів не давали і приміщення знову і знову потрібно було оновлювати.

За словами завідувача відділення Віталія Чопчика зараз у відділені хірургічної стоматології проведені нові комунікації, зроблено облицювання та встановлено найсучасніше світлодіодне освітлення, поміняно напольну плитку, проведено нову електропровідну мережу, встановлено сучасні бактерицидні лампи при яких можна працювати і проводити прийом пацієнтів. Такі лампи забезпечують стерилізацію повітря і вони абсолютно безпечні для людей.

«Ремонтні роботи призвели до виникнення технічних перешкод – були виявлені проблеми поточного характеру: застарілі труби тепломереж. Встановлені ще в 1964 році, вони вже віджили свій термін. Задля уникнення в майбутньому аварій та проривів адміністрація університету виділила додаткові кошти для їхньої заміни», – розповідає Віталій Чопчик.

В приміщеннях також поміняли усі внутрішні двері, для комфортного перебування студентів та пацієнтів встановлені кондиціонери. В цьому році ще відремонтують коридорне приміщення, де будуть замінені усі двері.

Також повністю оновлене приміщення, яке в будь-якому хірургічному відділенні є обов’язковим – це стерилізаційна. Тут проводиться стерилізація хірургічних інструментів. Ця кімната, так званий бокс, призначена лише для перебування медсестер, які відповідальні за стерилізацію та зберігання інструментів. Ще один відремонтований кабінет хірургічної стоматології розділили на дві частини – лікувальну зону та навчальну, де проводитимуться теоретичні заняття. Всі роботи планують завершити до нового навчального року.

Адміністрація університету переконана, що матеріально-технічна оснащеність покращить умови в яких навчаються студенти та перебувають пацієнти стоматологічного центру НМУ.

Керівництво університету і надалі продовжуватиме оновлення матеріально-технічної бази НМУ. Зараз проводиться реалізація проекту з реконструкції пологого пандусу, який веде до фізико-хімічного корпусу. Об’єкт перебував в занедбаному стані і не використовувався за призначенням, а також псував естетичний екстер’єр фізико-хімічного корпусу. В майбутньому це полегшить доступ до приміщень Науково-дослідного Інституту експериментальної та клінічної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Прес-центр