КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТОВАНО ПРИМІЩЕННЯ ВІВАРІЮ НМУ

10.09.2018

Упродовж літа у рамках Стратегічного плану щодо реконструкції Університету, започаткованого Головою Вченої ради Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, членом-кореспондентом НАМН України, професором Катериною Амосовою, тривали капітальні ремонтні роботи у приміщеннях експериментально-біологічної клініки (віварію) НМУ ім. О.О. Богомольця. Йдеться про частину віварію площею близько 80 кв м, яка була абсолютно занедбана, захаращена, без освітлення, водопостачання, опалення.

«Розпочинати роботи довелось з дірявої покрівлі, через яку приміщення просто заливало водою, – розповідає Клавдія Виноходова, начальник відділу з капітального ремонту та будівництва. – Наступний дуже відповідальний і надскладний етап – внутрішні комунікації, які довелось не відновлювати, а створювати заново, душові кімнати, санвузли. Всього капітально відремонтовано три кімнати, облаштовані під операційні столи, і коридор. Тепер у працівників віварію є затишна кімната відпочинку. Фасад приміщення також перебував у аварійному стані, – усе відремонтували. Зробили окремий боковий вихід із приміщення, а розсувні метало-пластикові двері відкривають, за потреби, доступ до основних приміщень».

Окрім сучасного ремонту приміщення у приміщення з’явилось нормальне освітлення, бактерицидні лампи, інтернет та інші невід’ємні складові ефективної роботи викладачів та студентів.

«Можу з упевненістю сказати – не кожна операційна в лікарні має настільки хороший ремонт і настільки добре оснащена як цей віварій після ремонту», – зазначив завідуючий кафедрою оперативної хірургії та топографічної анатомії, професор Віктор Черняк.

Прес-центр