КАТЕРИНА АМОСОВА: ЗРИВ ПРОВЕДЕННЯ “КРОК-1. СТОМАТОЛОГІЯ”. ДОКУМЕНТИ ПРОТИ СПЕКУЛЯЦІЙ

22.02.2018

Факт свого тимчасового (на два тижні) відсторонення від посади ректора Національного медичного університету імені Олександра Богомольця і зрив ліцензованого інтегрованого іспиту “Крок1. Стоматологія” зі студентами третього курсу стоматологічного факультету на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook докладно, з документами в руках, проаналізувала доктор медичних наук, професор, ректор НМУ Катерина Амосова.

15.01.2018 р. за відсутності затвердженого кошторису НМУ Центр тестування при МОЗ України надіслав Договір про закупівлю послуг з тестування на 2018 рік за договірною процедурою.

В якості обґрунтування монопольного статусу Центр надав лише листи МОЗ і МОН.

25.01.2018 р., спираючись на роз’яснення Державної аудиторської служби НМУ в листі до Центру тестування інформував що “закупівля послуг…” здійснюватиметься відповідно до вимог Закону України “Про публічні закупівлі”.

01.02.2018 р. НМУ отримав лист від Центру тестування, де Центр зазначив: “Попри надання Центром тестування всіх необхідних документів як підстави для здійснення закупівлі послуг шляхом переговорної процедури закупівлі, Університетом 26.01.2018 на веб-порталі Уповноваженого органу було оприлюднено закупівлю послуг з використанням процедури відкритих торгів… Пропонуємо відмінити закупівлю послуг шляхом використання відкритих торгів та перейти на закупівлю послуг шляхом застосування переговорної процедури.”

02..02.2018 р. НМУ отримав електронною поштою лист від МОЗ за підписом заступника міністра О.В. Лінчевського, в якому було зазначено: “За інформації, наданої Центром тестування… договір укладено не було, незважаючи на неодноразові пропозиції Центру тестування про його укладення”.

Далі в листі містилася погроза щодо розриву мого контракту за невиконання пункту 3.1 “Забезпечення проведення навчально-виховного процесу на рівні держстандарту освіти” разом із пунктом 3.22 “зміцнення договірної трудової дисципліни і фінансового стану закладу”.

Документи додаються: goo.gl/5r3zUp

Якщо це не примус до “договорняка”, що це тоді було?

А потім 8-го лютого, на день мого народження, дивного виду чолов’яга приніс пакунок з наручниками, а біля будинку на мене чекали похоронні вінки. Випадково? Не впевнена…”.

Джерело: Українські новини