КОНФЕРЕНЦІЯ “ДОМЕДИЧНА ДОПОМОГА В ЕКСТРЕМАЛЬНИХ УМОВАХ”

02.12.2016

1 грудня 2016 року на кафедрі комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків Національного медичного університету Імені О.О. Богомольця відбулася студентська науково-практична конференція за підсумками науково-дослідної роботи студентів з дисципліни «Домедична допомога в екстремальних ситуаціях».

В конференції взяли участь 13 студентів 2 курсу медичного факультету № 2. Їх виступи були присвячені актуальним питанням організації надання домедичної допомоги в Україні і за кордоном, проблемам надзвичайних ситуацій в Україні та світі, сучасним підходам та новітнім технологіям в сфері надання медичної допомоги, питанням військової медицини тощо.

Конференцію відкрив завідувач кафедри професор С.І. Гаркавий та привітав учасників.

За підсумками Конференції 1 місце зайняв студент Федір Притков за доповідь «Бойова хірургічна травма у ході проведення АТО»; 2 місце розділили: Ксенія Кокошко («Організація домедичної допомоги у США») та Тетяна Красна («Кома – життя до і після»); 3 місце – Анастасія Фурман («Домедична допомога при укусах змій»), Олександр Романчук («Надзвичайні ситуації біологічного характеру») та Аріна Бичкова («Чтобы первая помощь не стала последней: 5 опасных заблуждений»).

Переможці та учасники були нагороджені подарунками.

Кафедра комунальної гігієни та екології людини з секцією гігієни дітей та підлітків