«КРОК-1» СКЛАДАЮТЬ МАЙБУТНІ ФАРМАЦЕВТИ

22.06.2018

Сьогодні, 22 червня, відразу в трьох навчальних корпусах НМУ майже 500 студентів очної і заочної форми навчання фармацевтичного факультету складали ліцензійний іспит «Крок-1. Фармація». Серед студентства – представники різних регіонів України, більшість з яких уже працюють фармацевтами. Ми побачили знайомі обличчя студентів, які навчаються на медичних факультетах НМУ. Так, Ліза Бангура – випускниця медичного факультету №2. Вона вже три роки поспіль поєднує навчання в НМУ з роботою в аптеці. Нещодавно студентка успішно склала іспит «Крок-2», а тепер знаходиться тут для того, щоб дізнатись про рівень професійної компетентності з фармації. Зоріна Ґедзь – керівник однієї з аптек міста Вінниця. Вона впевнена, що успішно скласти іспит її допоможе старанна підготовка та набутий досвід роботи в фармації.

Незважаючи на те, що складають екзамен різні за віком і фаховим досвідом студенти, всі вони поставлені в стандартизовані умови. Єдиною запорукою успіху є знання.

«Було зроблено все для того, щоб студенти добре підготувались до складання ліцензійного іспиту «Крок-1», – зазначила декан факультету професор Тетяна Рева. – Упродовж двох тижнів викладачі читали лекції, проводились консультації і тренувальне тестування в новому комп’ютерному класі. Працювала програма «NEURON» для інтерактивної підготовки до складання ліцензійного іспиту. Сподіваємося, що студенти успішно впораються з цим важливим етапним фаховим випробуванням».

Редакція газети «Медичні кадри»