КРУГЛИЙ СТІЛ: «БЕЗПЕКА ПАЦІЄНТІВ – АКТУАЛЬНА ПРОБЛЕМА ВІТЧИЗНЯНОЇ СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я»

29.03.2017

Національний медичний університет імені О.О.Богомольця разом з Міністерством охорони здоров’я України, Національною академією медичних наук України та низкою громадських організацій виступив співорганізатором круглого столу: «Безпека пацієнтів – актуальна проблема вітчизняної системи охорони здоров’я», що відбувся 9 лютого 2017 року в Інституті громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМН України.

У роботі заходу від Університету взяла участь велика група професорсько-викладацького складу. З доповіддю на тему «Права пацієнтів та їх безпека при отриманні медичної допомоги як напрям підготовки лікарів на додипломному навчанні» виступив завідувач кафедри судової медицини та медичного права, професор Борис Михайличенко.

В обговоренні виступів і проекту рекомендацій учасників круглого столу проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професор Олександр Науменко запропонував розглянути можливість включення питань безпеки пацієнтів у навчальні плани підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації лікарів, провівши попередній їх розгляд теж на комунікативному заході.

Завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1, професор Василь Нетяженко порекомендував більш широке використання локальних клінічних протоколів, як інструменту підвищення безпеки лікарняного середовища.