ЛЕКЦІЇ ДЛЯ СТАРШОКЛАСНИКІВ ВІД СТУДЕНТІВ УНІВЕРСИТЕТУ

23.11.2017

15 та 21 листопада 2017 року відбулися лекції для школярів 9-11 класів шкіл міста Києва організовані та проведені студентами медичного факультету №3.15 та 21 листопада 2017 року відбулися лекції для школярів 9-11 класів шкіл міста Києва організовані та проведені студентами медичного факультету №3.

15 листопада захід відбувся в спеціалізованій середній школі № 196 м. Києва. Студентка 5 курсу Поліна Золота разом зі студентом 1 курсу Георгієм Вергуном провели лекцію та майстер-клас із надання першої домедичної допомоги. «Спочатку ми дуже хвилювалися. Адже в аудиторії було понад 30 учнів і всіх треба було зацікавити і залучити в наш майстер-клас. Ми зробили лекцію в форматі питання-відповідь з додаванням сучасних відео- рекомендацій американських та европейських асоціацій першої медичної допомоги. Ми розібрали кровотечі (носову кровотечу, види кровотеч при ушкодженні кінцівок), правила накладання джгутів, як зробити джгут із підручних засобів та правила «золотої години», першу допомогу при потраплянні стороннього тіла в дихальні шляхи як для дорослих (особливо звернули увагу на прийом Геймліха та допомогу при аспірації стороннього тіла) так і для маленьких дітей, розібрали первинну діагностику пацієнта, оцінку вітальних функцій при знепритомненні та зупинці дихання, сучасні правила проведення серцево легеневої реанімації» – ділиться враженнями Поліна Золота. Наприкінці майстер-класу була представлена ситуаційна задача, при якій учні оцінювали стани різних пацієнтів і визначали кому з пацієнтів потрібна домедична допомога в першу чергу, ставши активними учасниками.

21 листопада захід відбувся в стінах Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. В гості до студентів-педіатрів завітали школярі 10 класів середньої школи №54 та №120 м. Києва разом із вчителями. Для школярів були прочитані наступні лекції:

– “Біохімія в нашій голові”(Станіслав Сторожинецький, 5 курс). Розповів про роль гормонів в поведінці людини, ії дій, ії емоцій та любові… Як можна конролювати свої дії та як важливо ділитися переживаннями зі своїми близькими.

– “Контрацепція. СНІД. Сифиліс” (Нікіта Фоменко, 5 курс). В лекції зроблено акцент на важливості контрацепції та наслідки безладних сексуальних контактів. Основну симптоматику таких тяжких захворювань, як СНІД та сифіліс.

– Назар Лавровський (6 курс), прочитав лекцію “Які ліки ми приймаємо? Інший бік “привабливих” ліків”, в якій розповів про важливість знання дій ліків, важливість консультації лікарем перед прийомом ліків та про побічні дії таких “улюбленних” ліків сучасності, як антибіотики, вітаміни, антигіпертензивні препарати.

Найцікавішим для школярів був тренінг «Перша невідкладна допомога», проведений Поліною Золотою, студенткою 5 курсу. Школярі вчилися надавати першу медичну допомогу при: кровотечах з носа та кінцівок, потраплянні стороннього тіла в організм, при порушенні свідомості та зупинці дихання. У них була можливість здобути практичні навички. Найактивніші учасники наприкінці лекторіуму та тренінгу отримали приємні подарунки від деканату медичного факультету №3 та від Студпарламенту Університету. «Це був продуктивний день не лише для школярів, але й для нас, студентів. Тому що дуже важливо вміти зацікавити дітей та тримати їхню увагу впродовж всіїє лекції. Будемо ще вчитися, але це крутий досвід!»- прокоментував студент 5-го курсу медичного факультету №3 Сторожинецький Станіслав. Студенти медичного факультету №3 планують й надалі проводити  лекції-тренінги з першої домедичної допомоги в школах міста Києва та Київської області.

Студрада медичного факультету №3
Деканат медичного факультету №3