ЛІТНІЙ ВІДПОЧИНОК СТУДЕНТІВ В СОТ “МЕДИК” ВІДКРИТО

04.07.2016

1 липня 2016 року розпочався перший заїзд в спортивно-оздоровчий табір «Медик» Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, де влітку відпочивають студенти та співробітники університету. Одна зміна триватиме 10 днів. Відпочинок для студентів НМУ безкоштовний.

Табір розташований в екологічно чистій зоні поблизу річки Козинка та передмісті Києва – Конче-Заспі. Цьогоріч заплановано оздоровити понад 800 відпочиваючих студентів у чотири зміни.

Для студентів підготована насичена програма відпочинку. Зокрема, за словами голови Профкому студентів НМУ Власія Пилипка, на них чекають: спортивні ігри та змагання, різноманітні конкурси і розваги, інтелектуальні ігри, для дітей – малюнки на асфальті, веселі старти, а ввечері для студентів – перегляд кінофільмів та дискотеки. Щоранку охочі робитимуть зарядку. Раз в заїзд заплановано свято Нептуна.

Відпочинок у літніх три-, чотиримісних будиночках цього року став безкоштовним завдяки зусиллям адміністрації, зокрема ректора НМУ, професора Катерини Амосової та проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка.

Напередодні у таборі був проведений ремонт та облаштовано територію: відновлено зовнішнє освітлення, відремонтовано будівлі санвузлів та туалетів, встановлено нові унітази та умивальники, зроблено сучасні чоловічі та жіночі душові кабіни, підведено гаряче водопостачання, встановлені нові бойлери. Одноповерхові дерев’яні будиночках обладнані меблями, постільними речами та білизною відповідно до нормативних вимог.

На території табору є футбольне, волейбольне та баскетбольне поля, ігрові майданчики для дітей, тенісний корт, площадки для легкоатлетичних видів спорту. Адміністрація забезпечила для студентів спортивний інвентар – все для фізичного розвитку та активного дозвілля.

Про зміни, які відбулися з табором розповідає голова Профкому студентів НМУ Власій Пилипко. «Раніше ціна путівки була низькою для студентів через те, що фонд соціального страхування, який спонсорував санаторій-профілакторій оплачував 90 % вартості путівок, а на літній період приймалося рішення щодо перенесення санаторію-профілакторію у табір «Медик». Кількість путівок була обмежена, тобто 75 на заїзд, який тривав 21 день, з перезмінкою, оскільки було лише 2 заїзди. Наприкінці 2014 року фонд соціального страхування припинив фінансування, таким чином в 2015 році вдалося оздоровити лише 24 студенти через високу вартість путівки. Абсолютно інша ситуація цьогоріч: адміністрація університету знайшла можливість для безкоштовного оздоровлення студентів, єдина умова – кількість відпочиваючих не більше 200 на один заїзд. Нагадаю, таких заїздів цього літа буде чотири, – наголосив голова Профкому.

В перший день заїзду студентам провели інструктаж з правил поведінки та розпорядку відпочиваючих в оздоровчо-спортивному таборі «Медик».

Окремо слід сказати про їдальню табору «Медик». Персонал привітний та усміхнений, а поварі, за словами студентів, готують корисну і надзвичайно смачну їжу.

Такої кількості студентів у таборі не було з 1957 року, з часу його заснування. Профком студентів НМУ та відпочиваючі дякують адміністрації за можливість відпочити в екологічно-чистій зоні, поблизу Києва, побути в колі щирих друзів та насолодитися природою.

Прес-центр