ЛІТНЯ ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ НМУ В УНІВЕРСИТЕТСЬКІЙ КЛІНІЦІ М. ЛЮБЕК (НІМЕЧЧИНА)

10.08.2017

З 3 липня по 6 серпня 2017 року студенти Національного медичного університету імені О.О. Богомольця – Нікіта Фоменко (5 курс, медичний ф-т №3) та Поліна Данченко (5 курс, медичний ф-т №2) проходили літню практику на базі Університетської клініки м. Любек, Німеччина.

Практика розпочалася із знайомства з українським лікарем Григорієм Лапшином, який вже 9 років живе та працює у Німеччині. Студентам розповіли про організацією охорони здоров’я в країні, провели огляд пацієнтів, а також вони бути присутніми на оперативних втручаннях. Протягом першого тижня практики студенти відвідати 4 чергування. В рамках проходження практики Нікіта Фоменко та Поліна Данченко прослухали цикл лекцій із загальної хірургії та анестезіології. Для них німецькі фахівці провели майстер-класи з накладання швів, постановки периферичних та центральних катетерів та показали як працювати з апаратом штучного дихання.

Ранки студенти проводили у відділені кардіохірургії – бути присутніми на прийомі пацієнтів, постановці катетерів, асистувати на таких оперативних втручаннях як аортокоронарне шунтування, протезування клапанів, операція Девіда. П’ятий тиждень практики проходив у відділені вісцеральної хірургії: кожен день розпочинався о 7:20 ранку із звіту про нічне чергування і обговорення плану операцій, потім студенти проводили забір крові у пацієнтів та обходили з лікарем відділення, після 10 год. асистували при оперативних втручаннях, а також спостерігали за роботою апарату Да Вінчі – робот-системи для проведення хірургічних операцій.

Деканат медичного факультету №3