МАЙДАНЧИК СТОМАТОЛОГІЧНОЇ ТВОРЧОСТІ ТА КОНЦЕРТ ДО ДНЯ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

21.04.2017

20 квітня 2017 року в фізико-хімічному корпусі Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбувся святковий концерт присвячений Дням стоматологічного факультету.

Проведення заходу – ініціатива і студентської ради, і деканату стоматологічного факультету. Перед концертною програмою гості заходу побували на майданчику стоматологічної творчості, який діяв на другому поверсі фізико-хімічного корпусу протягом дня. Як розповіла декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко, тут студенти мали змогу виконати певні завдання. «Кафедра хірургічної стоматології і щелепно-лицевої хірургії дитячого віку провела майстер-клас з накладання хірургічних швів на курячих ніжках – студенти в реальних умовах спробувати руками відпрацювати дуже важливі навички для хірурга. Інша група студентів вчилася одягати коффердам– це спеціальне еластичне полотно, яке використовують стоматологи для ізоляції порожнини рота від робочої області (зубів, з якими працює лікар). Майстер-клас проводив студент 4 курсу, який опанував навики і зараз вчить інших, паралельно працюючи асистентом в клініці. До нас в гості завітали і представники Інституту післядипломної освіти НМУ із своєю інформацією, а також наші молодші колеги з Медичного коледжу НМУ, який готує зубних техніків. Дехто з учнів ще й художники – представили свої картини. Під час майстер-класу вони навчали ліпці зубів та моделюванню, адже моделювання це не лише завдання техніка, а й лікаря, який робить реставрацію. До нас також завітала кафедра фізичної реабілітації та спортивної медицини, вони розповідали як можна попередити професійні захворювання стоматологів. Представники кафедри показували певні вправи, демонструючи відеопрезентації, а студенти вже починають розуміти, що спортивна медицина та фізична реабілітація – це їхнє здоров’я», – розповіла декан.

Також на майданчику стоматологічної творчості була представлена виставка дитячих малюнків. В рамках проведення днів факультету, кожен день в Стоматологічному медичному центрі відбувались різні майстер-класи.

Святковий концерт розпочався вітальними словами декана стоматологічного факультету, професора Наталії Біденко, яка наголосила на важливості відновлення давніх традицій Днів факультету та побажала всім натхнення. Професор Наталія Біденко висловила впевненість, що стоматологічний факультет завжди буде попереду не лише в навчанні, а й в творчості. Протягом концертної програми студенти розповідали історію стоматологічного факультету від імені деканів, які очолювали факультет в різні роки, а також презентували свої творчі номери.

Прес-центр