МАЙСТЕР-КЛАС ДЛЯ СТУДЕНТІВ ТА ВИПУСКНИКІВ УКРАЇНСЬКОГО ГУМАНІТАРНОГО ЛІЦЕЮ З «ПЕРШОЇ ДОМЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ»

25.04.2018

17 квітня студентами-педіатрами НМУ був проведений майстер-клас з першої домедичної допомоги для студентів 1, 2 курсу та випускників Українського гуманітарного ліцею. В програму майстер-класу увійшли: початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги, серцево-судинна та дихальна системи людини, серцево-легенева реанімація (СЛР).

Долікарська допомога, що надається людьми, які не мають спеціальної медичної підготовки, полягає в застосуванні найпростіших засобів на місці події до прибуття медичного працівника. Від того, наскільки своєчасно і правильно надано першу домедичну допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого. При раптовій зупинці серця, яка нині є лідером в причинах смертності в світі – людина просто лежить. Але часу, щоб її врятувати – дуже мало.

Майстер-клас був присвячений ознайомленню з методикою проведення СЛР та виконанню її на манекенах.  Студенти акцентували увагу на особливостях виконання СЛР у дітей. Використовуючи манекени студенти-педіатри змоделювали надзвичайну ситуацію та навчили ліцеїстів, як правильно діяти в таких умовах, куди і як натискати, з якою частотою повторювати і як відстежувати результати.

Учасники майстер-класу отримали нові знання і навички, які можуть знадобитися у житті, навчалися проводити серцево-легеневу реанімацію на манекенах. Ці знання можуть врятувати чиєсь життя!

Деканат медичного факультету №3