МАЙСТЕР-КЛАС З ХУДОЖНЬОЇ РЕСТАВРАЦІЇ ЗУБІВ

12.04.2018

Американці кажуть: “What does your smile say about you?” (Що ваша посмішка говорить про вас?). Сучасна естетична стоматологія робить все, щоб ваша посмішка говорила про ваш успіх, про вашу красу і здоров’я. Один з методів досягнення досконалої посмішки – це метод художньої реставрації. Процедура художньої реставрації зубів відрізняється своєю трудомісткістю, адже стоматологу необхідно так підібрати матеріал, щоб відновлений зуб був максимально ідентичним природному. Тут лікар фактично приміряє на себе роль художника і, відповідно, для якісного виконання такої роботи необхідно мати велику майстерність і успішний досвід подібної операції.

6 квітня у майбутніх стоматологів випала нагода вдосконалити свою професійну майстерність – на базі стоматологічного факультету Національного медичного університету імені О.О. Богомольця у тренінговому центрі на нових фантомах  відбувся майстер-клас з реставрації зубів із застосуванням матеріалів компанії 3М. Ця компанія – виробник високоякісних стоматологічних матеріалів – не вперше допомагає у проведенні даного заходу в НМУ. Студенти, що демонструють на майстер-класі найкращі результати, рекомендуються до участі у конкурсі на найкращу практичну роботу в клінічних умовах на рівні Університету й усієї країни. Студенти НМУ імені О.О. Богомольця неодноразово посідали призові місця у конкурсах професійної майстерності різних рівнів.

Цього разу у майстер-класі, який вів сертифікований тренер компанії 3М Андрій Жуйков, взяли участь 20 студентів стоматологічного факультету 4-5 курсів. Під керівництвом професора кафедри терапевтичної стоматології Юлії Коленко студенти оволоділи однією з методик прямої реставрації зубів на фантомах. Майбутні лікарі якісно і впевнено виконали заплановану роботу, продемонструвавши неабиякі здібності і готовність до практичної діяльності лікаря-стоматолога. Попереду – конкурс професійної майстерності в клінічних умовах.

 

Деканат стоматологічного факультету

Кафедра терапевтичної стоматології