МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО СКЛАДАННЯ ПАТЕНТНИХ ЗАЯВОК

11.04.2017

До уваги наукової спільноти університету!

Інформація «Mетодичні рекомендації щодо складання заявок на винахід і корисну модель», що підготовлені фахівцями науково-дослідної частини НМУ та розміщені до завантаження на сторінці відділу інтелектуальної власності та трансферу технологій (http://nmu.ua/nauka/viddil-intelektualnoyi-vlasnosti-ta-transferu-tehnologij/) або за посиланням: https://drive.google.com/file/d/0B_jORfZbHWtINW1FOHM5Rm1FemlENGE0dmpuS0dqVktnSkFv/view.

В методичних рекомендаціях висвітлені основні засади складання патентних заявок, а також наведені приклади заявок науковців НМУ, на які отримані охоронні документи.

Відділ інтелектуальної власності та трансферу технологій є структурним підрозділом Науково-дослідної частини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Відділ забезпечує виконання функцій, пов’язаних з набуттям, ліцензуванням і захистом прав інтелектуальної власності на них, зокрема оформлення та подача патентних заявок, трансфером і впровадженням нових технологій, що розроблені співробітниками НМУ.

Відділ організовує та проводить заходи з підвищення обізнаності науково-педагогічних кадрів та студентів НМУ в галузі інтелектуальної власності та трансферу технологій: виставки, семінари, конференції.

Науково-дослідна частина