МІЖКАФЕДРАЛЬНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДР ОФТАЛЬМОЛОГІЇ ТА ЕНДОКРИНОЛОГІЇ

02.12.2016

16 листопада 2016 року на базі кафедри офтальмології Національного медичного університету імені О.О. Богомольця відбулося спільне засідання студентських наукових гуртків кафедри офтальмології та ендокринології на тему: «Сучасні підходи до лікування і діагностики ендокринних захворювань у практиці офтальмолога і ендокринолога».

Спільне засідання було присвячене Всесвітньому дню боротьби із цукровим діабетом, що проходить щорічно 14 листопада.

На захід завітали студенти 3-6 курсів, лікарі-інтерни та клінічні ординатори кафедри офтальмології та кафедри ендокринології НМУ.

Засідання розпочалося із вітального слова завідувача кафедри офтальмології, доктора медичних наук, професора Оксани Вітовської та завідувача кафедри ендокринології, доктора медичних наук, професора Юлії Комісаренко, які наголосили на необхідності проведення спільних міжкафедральних засідань, у зв’язку з важливістю ранньої діагностики цукрового діабету і ендокринних офтальмопатій.

Тематика доповідей охоплювала сучасні аспекти діагностики і лікування в офтальмології та ендокринологїї, було висвітлено такі питання:
– «Ендокринна офтальмопатія, тактика ендокринолога» – кандидат медичних наук, доцент кафедри ендокринології Бобрик М. І.;
– «Ендокринна офтальмопатія з позиції офтальмолога» – кандидат медичних наук, доцент кафедри офтальмології Скрипниченко І.Д.;
– 3) «Ефективність анти-VEGF терапії при діабетичному набряку» – член гуртка з офтальмології, студентка 5 курсу Медичного факультету №2 НМУ Тарабань І.Б.;
– 4) «Діабет і вагітність» – клінічний ординатор кафедри ендокринології НМУ Махмуд Удван.

Засідання проходило у формі діалогу, учасники мали змогу взяти участь у дискусії, задати запитання, які їх зацікавили, поглибити свої знання і першими дізнатись про сучасні шляхи вирішення найактуальніших проблем в офтальмології та ендокринології.

Кафедра офтальмології
Кафедра ендокринології