МІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ “СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ”

28.04.2017

 

26-28 квітня 2017 року відбулася Міжнародна науково-практичній конференції «Сучасний стан та перспективи біомедичної інженерії».

Організатори конференції: Національний медичний університет України імені О.О. Богомольця, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», НАН України, НАМН України, МОН України, МОЗ України, Громадська організація «Всеукраїнська асоціація біомедичних інженерів і технологів». Конференція приурочена 15-річчю з дня заснування Факультету біомедичної інженерії (стара назва – Міжуніверситетський медико-інженерний факультет). Конференція проводиться як один з етапів розвитку науково-дослідної співпраці між Національним технічним університетом КПІ імені І. Сікорського та НМУ імені О.О. Богомольця. У відкритті конференції взяли участь науково-педагогічні кадри КПІ та НМУ, відповідальні за наукову та лікувальну роботу кафедр та інститутів НМУ, молоді вчені та студенти-науковці обох ВНЗ.

З вітальним словом до учасників звернулися ректор НМУ мені О.О Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професора Катерина Амосова та ректор НТУУ “КПІ” імені Ігоря Сікорського, академік НАН України, професор Михайло Згуровський. В своїх промовах ректори відмітили значний зв’язок між інженерією та медициною, зокрема в галузі серцево-судинної патології, а також зазначили про важливість продовження співпраці, створення спільних науково-дослідних проектів.

Під час роботи Конференції учасники говорили про створення єдиного інформаційного простору для міждисциплінарної співпраці в галузі біомедичної інженерії, технології та виробництва медичної техніки і біоматеріалів. Розвиток науково-дослідної співпраці між НТУУ “КПІ” І. Сікорського та НМУ імені О.О. Богомольця. Також відбулася презентація нових розробок, учасники увійшли в робочі групи для реалізації інноваційних проектів з розробки, виробництва і впровадження медичної техніки, біоматеріалів та пов’язаних з ними технологій охорони здоров’я. Робочі групи діятимуть на постійній основі за напрямками: підготовки нормативних і законодавчих актів для реформування та розвитку галузі; організації та виконання спільних проектів з розробки та виробництва імпортозамінюючої техніки і біоматеріалів, та їх впровадження в практику охорони здоров’я; підготовки державних програм і міжнародних інвестиційних проектів за пріоритетними напрямки біомедичної інженерії і технології. В рамках Конференції відбулися також секційні засідання: Клінічна інженерія; Медичні прилади і технології їх застосування; Біокібернетика та інформаційні технології та Наш перший курс – гармонізація особистості. Здоровий спосіб життя

Прес-центр