МОЗ УКРАЇНИ ВИКЛИКАЛО “НА КИЛИМ” ПРОРЕКТОРІВ НМУ ІМЕНІ О.О. БОГОМОЛЬЦЯ

22.02.2018

Міністерство охорони здоров’я України терміново викликало «на килим» всіх проректорів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, а саме: першого проректора з науково-педагогічної роботи, член-кореспондента НАПН України, професора Ярослава Цехмістера; проректора з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професора Олесю Линовицьку; проректора з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, професора Олександра Науменка; проректора з науково-педагогічної роботи, доцента Олену Стеченко; проректора з наукової роботи, професора Тетяну Черенько та проректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку, професора Олександра Никитюка.

Повідомлення про виклик надійшло факсом 22 лютого 2018 року о 10. 22 годині ранку, щоб приїхати вчасно на 11.30 представники адміністрації НМУ скористалися каретою швидкої медичної допомоги, яка використовується в таборі «Медик» під час літнього відпочинку студентів. Спішили даремно, адже охорона МОЗ не мала в списках для пропусків запрошених проректорів.

Та врешті, зустріч відбулася. На ній були присутні посадові особи МОЗ України та Михайло Захараш, а також заступник в.о. міністра Олександр Лінчевський. Проректорам університету зачитали «наказ» про створення комісії та тимчасове відсторонення ректора Катерини Амосової від виконання посадових обов’язків. Прослухавши «наказ», проректори залишили приміщення МОЗ України. За словами проректорів університету, ситуація досить дивна, адже кожен з них і сам вміє читати, а зміст «наказу» вже кілька днів тому був опублікований і на офіційному сайті НМУ, і на сторінках інтернет видань.