НА КАФЕДРІ МЕДИЦИНИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ РОЗПОЧАВСЯ НОВИЙ КУРС «ЗАГАЛЬНОВІЙСЬКОВА ПІДГОТОВКА»

20.11.2017

На кафедрі медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини Національного медичного університету імені О.О. Богомольця розпочався новий курс за вибором «Загальновійськова підготовка». Перша лекцію курсу лекційній аудиторії імені В. Юричка (морфологічний корпус) прочитав кандидат педагогічних наук, досвідчений військовий, справжній патріот своєї держави Сергій Решетнік.

Юричко В.В. був студентом Національного медичного університету імені О.О. Богомольця (2011-2014) та брав активну участь у подіях, що відбувалися під час Євромайдану у 2013 році. Загинув у бою, посмертно нагороджений орденом за мужність III ступеня. Співробітники кафедри сподіваються, що це спонукає студентів серйозніше відноситися до практичних занять, підкреслить важливість даного курсу за сучасних умов ведення «гібридних війн» та слугуватиме формуванню патріотичної свідомості сучасного студента-медика.

Для удосконалення навчального процесу та підвищення рівня підготовки студентів, кафедра була оснащена новими виданнями «Бойового статуту механізованих і танкових військ збройних сил України», частина ІІ та частина ІІІ. Ці «Бойові статути» висвітлюють основи загальновійськового бою, дії у тактичному десанті, забезпечення бою та оперативних дій, особливості розташування у різній місцевості тощо. При проведенні практичних занять курсу за вибором «Загальновійськова підготовка» для демонстрації динамічних процесів, які характеризують зміну бойової ситуації використовуються можливості мультимедійних систем. Колектив кафедри вдячний адміністрації університету за надану оргтехніку, мультимедійну систему та допомогу направлену на вдосконалення технічного оснащення для роботи зі студентами.

Кафедра медицини надзвичайних ситуацій та тактичної медицини