НАБУВ ЧИННОСТІ ЗАКОН ПРО МЕДРЕФОРМУ

30.01.2018

30 січня 2018 р. набув чинності Закон України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” № 2168-VIII від 19.10.2017 року.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

«Тепер є законні підстави прийняти низку рішень, щоб вчасно реалізувати заявлений раніше план реформування первинної ланки охорони здоров’я. Зокрема, розпочався процес перетворення медзакладів на комунальні некомерційні підприємства. У такому статусі вони зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету», – повідомляє МОЗ.

Також українці обиратимуть лікаря первинної допомоги (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) та підписуватимуть з ними Декларації із квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря буде відбуватися у пілотному режимі. Крім того, передбачається запровадження “державного гарантованого пакету” – певного обсягу медичних послуг і лікарських засобів, які держава зобов’язується оплачувати за заздалегідь установленим єдиним тарифом, який буде затверджуватися Кабінетом Міністрів щорічно.