НАСЛІДКИ АВАРІЇ ЛІКВІДОВАНО

04.02.2014
        3 лютого 2014 року по вул. Ушинського,16 о 14.15 відбувся порив міської розподільчої теплової мережі. Внаслідок аварії було припинено теплопостачання житлових будинків по вулиці Ушинського та гуртожитків №7-7А Національного медичного університету імені О.О.Богомольця (Чоколівський бульвар, 39). За інформацією наданою РТМ (район теплових мереж «Голосіївський») для ліквідації аварійної ситуації було необхідно орієнтовно вісім годин. В Університеті була створена комісія у складі: проректорів О.П.Яворовського – голова, заступників – Меренкова В.М., Я.В.Цехмістера, О.Я. Кричевської, О.М. Науменка, деканів: В.З. Нетяженка, О.В. Савичука, заступників деканів – В.В. Кагліченка, Абу Шамсі Расі, голів студентського парламенту Ю. Паскевич та профспілкового комітету В. Пилипко. Оскільки за даними Державного Гідрометцентру очікувалось зниження температури вночі до мінус 15-16 градусів Цельсія, комісією було організовано цілодобове чергування в гуртожитках і прийнято рішення про злив системи опалення, гарячого та холодного водопостачання для запобігання їхнього розмороження.
        За пропозицією  Cтудентського парламенту та профкому студентів адміністрацією Університету було підтримано рішення щодо тимчасового (на одну ніч), часткового розміщення студентів гуртожитків №7-7А (40 осіб) до профілакторію, інших гуртожитків закладу, рідних і знайомих та до одного з навчальних корпусів для запобігання масовим застудним захворюванням. Іноземні студенти були залишені, за їх згодою, на місцях проживання. Їм, як виняток, було дозволено користування масляними сертифікованими обігрівачами під контролем співробітників АГР та викладацького складу.
        На тепер теплопостачання планове відновлюється силами технічного персоналу закладу та спеціалізованої підрядної організації ТОВ «Вілена», усі студенти перебувають на заняттях. 
       Станом на ранок 4 лютого ушкодження теплотраси зусиллями комунальних служб м. Києва та Університету ліквідовано. Студенти повертаються до гуртожитків. В Університеті продовжується навчальний процес.
        Ректорат та студентство обурені намаганням втягнути їх в політичне протистояння та звертаються до засобів масової інформації не політизувати побутову ситуацію.
 
Адміністрація, Cтудентський парламент та профком.