НАУКОВЕ СТАЖУВАННЯ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ У НМУ

28.08.2018

Вперше в НМУ імені О.О. Богомольця на кафедрі фтизіатрії та пульмонології відбулося наукове стажування іноземних студентів за програмою Міжнародної федерації асоціації студентів-медиків (IFMSA, International Federation of Medical Students Associations).

У наукових дослідженнях на тему: «The risk of hepatotoxic reactions during  tuberculosis (TB) treatment depending on the genotype of cytochrome P450 2E1 (SYP2E1)» взяли учать:

Під час виконання лабораторної частини роботи в Науково-дослідному інституті експериментальної медицини  університету студенти взяли участь у проведенні полімеразно-ланцюгової реакції та імуно-ферментного аналізу з метою визначення розвитку побічних реакцій у хворих на туберкульоз під час лікування в залежності від генотипу цитохрому Р450.

З організацією фтизіатричної служби України студенти ознайомились, працюючи на клінічних базах кафедри. Також брали участь в амбулаторному прийомі, клінічному огляді хворих дорослих і дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Були продемонстровані сучасні методи виявлення збудника туберкульозу, зокрема, молекулярно-генетичні.

Своїми враженнями від наукового стажування студенти поділились під час зустрічі з проректором із міжнародних зв’язків, професором Олесею Линовицькою.

 

Кафедра фтизіатрії та пульмонології