НАУКОВЦІ НМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РОБОТІ VIIІ МІЖНАРОДНОГО МЕДИЧНОГО ФОРУМУ

05.05.2017

25 – 27 квітня 2017 року на базі ВЦ «Київ-Експо-Плаза» відбувся VIIІ Міжнародний Медичний Форум.  Захід відбувся за підтримки Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Київської міської державної адміністрації, за сприяння медичних асоціацій, Асоціації стоматологів України та інших профільних стоматологічних асоціацій, громадських організацій, вищих навчальних медичних закладів, соціальних фондів України та зарубіжжя.

Міжнародний Медичний Форум є одним з найбільших заходів України, що збирає понад 70 тис. фахівців галузі, які представляють понад 400 провідних виробників та дистриб’юторів інноваційного медичного обладнання, послуг, лікарських засобів з України та 20 інших країн світу, що сприяє пошуку, розширенню та зміцненню партнерських зв’язків між професіоналами, що залучені, до процесів розробки медичних інновацій та їх комерціалізації.

Відділом інтелектуальної власності та трансферу технологій науково-дослідної частини НМУ імені О.О. Богомольця було організовано постерну виставку науково-технічних інновацій університету з метою поширення інформації про ці розробки серед виробників та дистриб’юторів інноваційного медичного обладнання та інших відвідувачів виставки, що є маркетинговим заходом в рамках впровадження трансферу технологій, що розроблені на базі кафедр НМУ. Також було розміщено інформацію про можливості навчання на факультетах НМУ та в аспірантурі.

Цього року в рамках Форуму Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця була організована конференція «Трансфер новітніх медичних та стоматологічних технологій в охорону здоров’я  України» (модератори: професор Біденко Н.В., професор Музиченко П.Ф.). Відкрив Конференцію завідувач відділу наукової роботи студентів науково-дослідної частини, професор Леонід Пінський. Великий науковий інтерес викликали доповіді професорів, доцентів, асистентів НМУ імені Богомольця та їх партнерів з інших медичних і наукових закладів – В.А.Черняка зі співавторами, В.Г. Столяр, Ю.В.Довбні зі співавторами, В.Є.Кондратюка зі співавторами, І.В.Гороть зі співавторами, Є.М. Шепетько зі співавторами, Е.И.Куриліної зі співавторами.

Вперше на Конференції Форуму були поєднані доповіді науковців НМУ імені О.О.Богомольця і презентації студентів та молодих вчених в рамках щорічної конференції «Інновації в стоматології 2017». Було представлено 19 доповідей студентів та молодих науковців з Києва, Ужгорода, присвячених різним розділам стоматології. До складу журі під головування професора О.А.Канюри увійшли представники всіх профільних кафедр стоматологічного факультету – доценти О.О.Скібіцька, Г.В.Сороченко, Д.В.Топчій, У.Р.Василишина, асистент О.Б.Шафета. За результатами оцінки і обговорення доповідей майбутніх стоматологів перше місце здобула лікар-інтерн Аріана Ходем, друге поділили студенти Д.Ф.Хеннаві та А.В.Федорова, третє – студенти Д.В.Шевченко, С.В.Соловей і М.О.Крупич. Журі відзначило високий рівень підготованих наукових робіт. Тези доповідей будуть надруковані в спецвипуску Українського науково-медичного молодіжного журналу НМУ імені О.О. Богомольця, що входить до переліку наукових фахових видань України ДАК МОН України.

 

Науково-дослідна частина
Стоматологічний факультет