НАВЧАЛЬНИЙ СЕМІНАР “СУЧАСНА ЛЕКЦІЯ”

04.01.2018

4 січня 2018 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбувся черговий навчальний семінар для викладачів «Сучасна лекція».

У тренінгу з покращення майстерності щодо створення лекцій взяли участь викладачі стоматологічних кафедр та клінічних кафедр терапевтичного профілю. Семінар проходив за участю ректора НМУ, член-кореспондента НАМН України, професора Катерини Амосової. В рамках тренінгу відбулися презентації чотирьох навчальних лекцій: «Хто такі «міленіани» і як нам їх навчати медицині краще» (К. Амосова); «Планування та підготовка до лекції» (Є. Андрєєв); «Лекція як форма навчання: традиційна або інтерактивна? Як налагодити зворотній зв’язок з аудиторією» (Ю. Кучин); «Ефективна презентація. Як? Чому? Для чого?» (С. Тарасенко), а також практичні заняття в малих групах, де учасники розглядали створені ними ж мікро-лекції та слайди і обговорювали, що можна було б покращити.

Як розповів директор Інституту післядипломної освіти, професор Юрій Кучин, за курс навчання «Сучасна лекція» вже близько 200 викладачів пройшли тренінг, така ж кількість викладачів пройде тренінг до кінця весняного семестру. Організатори планують завершити навчання викладачів більшості кафедр університету та дати рекомендації як же правильно і ефективно будувати свою лекцію, щоб вона була результативною для студентів. З нового навчального року розпочнеться тренінг для викладачів з підготовки станцій ОСКІ. Лектори щоразу змінюють та розширюють свої лекції, адже враховують зворотній зв’язок з аудиторією, налагодження якого і вивчають учасники тренінгу.  На сьогодні адміністрація Університету ставить пріоритетом осучаснення навчального процесу, що підвищить його ефективність та привабливість, а також створення унікального навчального досвіду викладачами.

Прес-центр