НІМЕЦЬКА ДЕЛЕГАЦІЯ ВІДВІДАЛА СТОМАТОЛОГІЧНИЙ МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР НМУ

25.01.2017

21 січня 2017 р. делегація лікарів Міжнародного інституту цифрової стоматології (International institute for Digital Dentistry) м.Кельн (Німеччина) відвідала Стоматологічний медичний центр НМУ. На  зустрічі  були присутні: директор центру, професор Андрій Копчак, проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, професор Олеся Линовицька, декан стоматологічного факультету, професор Наталія Біденко.

В ході зустрічі німецькі колеги поділися досвідом з українськими фахівцями щодо системи страхування в Німеччині та нових цифрових технологій в стоматології. Зокрема, провідний науковий співробітник Міжнародного інституту цифрової стоматології  Йорг Міхель (Jőrg Michel) прочитав лекцію “Можливості цифрового протезування: приклад з практики”  про застосування сучасних технологій в імплантології та протезуванні, переваги даної методики, особливо в умовах , коли пацієнти не мають часу чекати. Провідний фахівець Міжнародного інституту цифрової стоматології Емре Усал  (Emre Uysal) прочитав лекцію “Система страхування здоров’я у Німеччині”, в якій йшлося про особливості державної та приватної систем страхування  пацієнтів зі стоматологічними захворюваннями.

Крім того, в рамках візиту особливий акцент було зроблено на організації стажувань студентів НМУ  в клініці м.Кельн та шляхи подальшого співробітництва.

Відділ міжнародних зв’язків