НМУ ПІДПИСАВ МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ З ПСИХІАТРИЧНОЮ КЛІНІКОЮ МЮНСТЕРЛІНГЕН (ШВЕЙЦАРІЯ)

23.11.2016

23 листопада 2016 р. відбулась офіційна зустріч ректора НМУ проф. Катерини Амосової з головним лікарем та директором психіатричної клініки Мюнстерлінген, Тургау (Швейцарія) проф. Герхардом Дамманном.

У зустрічі також взяли участь проректор з міжнародних зв’язків та науково-педагогічної роботи, проф. Олеся Линовицька, завідувач кафедри психосоматичної медицини і психотерапії, проф. Олег Чабан, асистент кафедри психосоматичної медицини і психотерапії Ірина Франкова та начальник відділу міжнародних зв’язків Ганна Малунова.

Під час зустрічі сторони окреслили коло спільних інтересів у сферах освіти, науки та лікувальної роботи. Виявилося, що напрями діяльності та підходи до вирішення актуальних питань психіатричної клініки Мюнстерлінген та, зокрема, проф. Дамманна, є дуже близькими до основних напрямів діяльності кафедри психосоматичної медицини і психотерапії НМУ. Сторони обговорили основні віхи майбутньої співпраці та підписали Меморандум про взаєморозуміння між НМУ та психіатричною клінікою Мюнстерлінген.

У межах імплементації основних положень Меморандуму плануються спільні конференції, спільні організації семінарів і симпозіумів в рамках міжнародних конгресів і конференцій, в тому числі дистанційних та інтерактивних.

У студентів старших курсів Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, котрі вільно володіють німецькою мовою, з’явиться унікальна можливість пройти стажування в психіатричній клініці в Мюнстерлінгені (Münsterlingen, Switzerland). Щороку керівництво клініки виділяє 2 місця для 3-місячного безоплатного стажування з можливістю безкоштовного проживання (клініка відкрита в 1839 в Швейцарії, розташована на березі Боденського озера, недалеко від Konstanz).

Студенти отримають можливість:
• Дізнатись як працює сучасна спеціалізована швейцарська психіатрична лікарня, де міждисциплінарність має високий пріоритет.
• Познайомитися з колегами, психіатрами-практиками, поліпшити свої мовленнєві навички, орієнтовані на професійну медичну термінологію, а також дізнатися зі свого досвіду про чуйний Швейцарський менталітет.

Відділ міжнародних зв’язків