НОВА КЛІНІЧНА БАЗА КАФЕДРИ ПАТОЛОГІЧНОЇ АНАТОМІЇ №1

14.07.2017

14 липня 2017 року ректор Національного медичного університету імені О.О Богомольця, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова відвідала нову клінічну базу кафедри патологічної анатомії №1, яка знаходить в Київському міському клінічному онкологічному центрі.

Ще рік тому керівництво центру запросило НМУ імені О.О. Богомольця до співпраці та виділило приміщення для розміщення навчальних аудиторій і лекційної зали студентів. За словами головного лікаря Київського міського онкологічного центру Олександра Клюсова, співпраця лікарні з університетом сприяє успішному здійсненню навчальної, наукової та лікувальної роботи. «В цих стінах навчатиметься молоде покоління студентів НМУ, яке продовжуватиме велику справу у реформаторстві медичної галузі та наданні допомоги хворим. Для нас дуже важлива співпраця з університетом, бо лише спільно ми зможемо поєднати наукові досягнення та практичні застосування».

Як зауважила завідувач кафедри патологічної анатомії №1, професор Любов Захарцева відремонтовані приміщення використовуватимуть для проведення лекцій, розборів клінічних випадків, курсів підвищення кваліфікації, міжнародних конференцій. «Співробітники кафедри та онкоцентру вже сьогодні спільно працюють: результатами їхньої роботи стало подання шістьох доповідей на Європейський конгрес. Ми також очікуємо обладнання, яке дозволить на високому професійному рівні викладати, показувати студентам не лише макро- та мікро- препарати, а брати участь у розгляді реальних клінічних випадків». За допомогою мульмедійного обладнання та тубусного мікроскопа, які нещодавно придбані керівництвом університету, студенти кафедри на новій клінічній базі зможуть побачити все на мікроскопічному рівні, розібратися в нюансах постановки діагнозу та вивчати патологічну анатомію грунтовно. «Без патологоанатомічного дослідження не можливо реально оцінити ситуацію. Для того, щоб університет випускав грамотних спеціалістів, студенти мають розуміти фундаментальні моменти патологічної анатомії, мати клінічне мислення. І я сподіваюся, що саме ця база дозволить студентам отримати найкращі знання та використати їх на практиці. Київський міський онкологічний центр, як і будь-яка хороша клініка, зацікавлений у вихованні найкращих фахівців і лише університет дає таких спеціалістів», – наголосила Любов Захарцева.

Нині нова клінічна база НМУ- це ряд навчальних аудиторій з мікроскопами, зала для конференцій та асистентська кімната. Співробітники кафедри спільно з працівниками відділень постійно надають медичну допомогу та консультують пацієнтів Київського міського клінічного онкологічного центру. Головний лікар Олександр Клюсов зауважив, що вже не бачить майбутнього центру без залучення професорсько-викладацького колективу НМУ та подякував керівництву за співробітництво. Натомість ректор університету, професор Катерина Амосова пообіцяла сприяти розвитку плідної співпраці кафедри та центру.

Прес-центр