СПЕЦІАЛЬНІСТЬ ПЕДІАТРІЯ – МІЙ ВИБІР

09.08.2018

Дорогі вступники!

 «Педіатрія для мене – це не просто слово. Це величезні можливості й не менша відповідальність. Від якості підготовки майбутнього педіатра залежить не тільки успіх лікування, але й життя маленького пацієнта. Хороший педіатр допомагає підтримувати здоров’я дитини, яке буде з нею все її подальше життя. Педіатрія – це мистецтво. Саме тому я з кожним днем все сильніше розумію, що обрав правильний шлях у житті. Педіатр – це не спеціальність, це – поклик душі» – найбільш поширений відгук серед студентів-педіатрів Національного медичного університету  імені О.О. Богомольця.

«Лікування дитини» – так дослівно перекладається з грецької мови педіатрія. Ця наука вивчає період зростання і розвитку дитини, причини та механізми розвитку хвороби дітей та підлітків, їх лікування й профілактику.

Педіатр – це перший лікар в житті людини, тому що дитина відразу після народження потрапляє під пильний погляд лікаря неонатолога, а через декілька днів і аж до 18 років її супроводжує лікар-педіатр.

Це унікальна медична спеціальність, в основі якої лежить профілактичний напрям –лікар-педіатр має спостерігати і зробити так, щоб дитина не хворіла.

Педіатрія вивчає дитячі хвороби, анатомію і фізіологію дитячого організму, розробляє способи лікування й профілактики. Сучасна педіатрія включає в себе безліч напрямків: дитяча хірургія, кардіологія, гематологія, онкологія, гастроентерологія, ендокринологія, неврологія, нефрологія, офтальмологія, отоларингологія, дитячі інфекційні хвороби та ін. В обов’язки педіатра входить профілактика, вакцинація, діагностика та лікування різноманітної патології. Педіатри працюють з пацієнтами різних вікових груп. Зокрема, неонатологи – це лікарі, які займаються виключно новонародженими, тобто малюками до 28 днів. Інші педіатри спеціалізуються на лікуванні дітей старшого віку й підлітків.

Якщо Ваш вибір впав на надзвичайно світлу й неймовірно важливу спеціальність, котра забезпечує здоров’я тим, кому ще важко самому про нього подбати – дітям запрошуємо здобути її в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця на медичному факультеті №3 (педіатричному).

Наш факультет сягає корінням у далекий 1930 рік, коли в Київському медичному інституті було засновано факультет охорони материнства та дитинства. З 1934 року факультет перейменовано в педіатричний. У листопаді 2020 року ми будемо відзначати своє 90-річчя.

За час свого існування факультет має неймовірні досягнення, про що свідчить кількість та потужність як клінічних кафедр, так і професорсько-викладацького складу. На факультеті навчається понад 1000 студентів, а всього з часу заснування підготовлено більш як 15000 лікарів.

Наші студенти мають активну свідому життєву позицію, займаються науковою, громадською, волонтерською, просвітницькою діяльністю. Захоплюються спортом, мистецтвом, театром, живописом, музикою, фотографією.

Сподіваємось, що саме Ви будете гордістю Факультету, Університету а у майбутньому і всієї Медицини України та Світу. Бажаємо Вам успіху та наснаги.

Педіатр – перший лікар в житті людини – будь Першим!!!!

Деканат медичного факультету №3 -педіатричного