ПЕРЕМОГА СТУДЕНТА УНІВЕРСИТЕТУ У МІЖНАРОДНОМУ СТУДЕНТСЬКОМУ КОНГРЕСІ (БІО)МЕДИЧНИХ НАУК ISCOMS 2017

25.01.2018

Вітаємо студента 4 курсу Медичного факультету №2, Орла Валерія з перемогою у Міжнародному студентському конгресі (біо)медичних наук ISCOMS 2017. Окрему подяку було висловлено у листі організаційним комітетом Committee of Recommendation ISCOMS 2017 ректору Національного медичного університету О. О. Богомольця Катерині Миколаївні Амосовій та декану Медичного факультету № 2 Літвіновій Наталі Юріївні, за підтримку у його підготовці до конгресу.

Міжнародний студентський конгрес (біо)медичних наук – ISCOMS – це науковий форум, який проходить щорічно у Нідерландах в Університетському медичному центрі міста Гронінген. У 2017 у ISCOMS брало участь 720 учасників з 52 країн. Конгрес відбувся за сприяння та безпосередньої участі професора Університету міста Гронінген Bernard L. Feringa, Нобелівського лауреата 2016 року з хімії за розробку та синтез молекулярних наномашин.

Після закінчення конгресу Валерій отримав грант та пройшов стажування під керівництвом Dr. R. Schirhagl в Університетському медичному центрі міста Гронінген за темою «Diamond magnetometry for biomedical applications», що стало основою для сумісної з Dr. R. Schirhagl друкованої роботи «The role of nanodiamonds in cancer theranostics» (https://www.researchgate.net/publication/319140462_The_role_of_nanodiamonds_in_cancer_theranostics).

Медичний факультет №2